Vreme čitanja: oko 2 min.

Zamenik šerifa greškom ubio vojnika u njegovoj kući: Uznemirujući snimak sa Floride

O. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na konferenciji za novinare je prikazan i četvorominutni snimak snimljen sa policijske kamere koju je nosio zamenik koji je ispalio smrtonosne hice

  • 4
Pucnjava SAD američka policija Novi Meksiko Foto: Tanjug/AP

Policija na Floridi objavila je snimak načinjen kamerom sa uniforme zamenika šerifa koji je sticajem nesrećnih okolnosti usmrtio vojnika u njegovoj kući! Kako prenosi BBC, pripadnik vazduhoplovnih snaga Sjedinjenih Država Rodžer Fortson (23), preminuo je u bolnici nakon što je hitno prebačen posle incidenta.

Advokat porodice žrtve, pozivajući se na svedoke, naveo je da je policija greškom upala u njegovu kuću. Policija osporava te tvrde navodeći da je zamenik šerifa reagovao u samoodbrani nakon što je video Fortsona naoružanog sa pištoljem.

Incident se dogodio 3. maja, nepunih deset kilometara od baze Harlburt Hil, gde je avijatičar bio smešten. Zamenik šerifa koji je usmrtio Fortsona je na administrativnom odsustvu i njegov identitet nije objavljen.

Erik Aden, šerif oblasti Okalosa, pozvrdio je da je pokrenuta istraga o incidentu, obećavši da će ona biti "precizna i transparentna", kao i da će za njeno sprovođenje biti potrebno "izvesno vreme".

"Ali želim da vas uverim da se ne krijemo, prikrivamo ili preduzimamo bilo kakve radnje koje bi rezultirale prenagljenom presudom u vezi gospodina Fortsona ili našeg zamenika", rekao je on.

Na konferenciji za novinare je prikazan i četvorominutni snimak snimljen sa policijske kamere koju je nosio zamenik koji je ispalio smrtonosne hice. Na snimku se vidi kako policija dolazi u stambeni kompleks gde je Fortson živeo. Jedna žena je uputila policiju do lifta kako bi otišli do stana iz koga je navodno dopirala buka, odnosno, ona tvrdi da je čula tuču.

Zamenik šerifa je potom sam prišao ulaznim vratima, pokucao i dva puta povikao da je pripadnik policije. Fortson je viđen kako drži pištolj u desnoj ruci dok otvara vrata. Zamenik je potom ispalio više hitaca čim su se vrata otvorila, rekavši mu da baci oružje.

"Tamo je. Nemam ga", rekao je Fortson dok je ležao na podu.

Advokat porodice Fortson, Ben Kramp, rekao je da je Fortson bio nešto najbolje što je "Amerika mogla da ponudi":

"Bio je patriota. Bio je američki avijatičar, specijalac. Borio se za naš način života. Borio se za sve", rekao je on

Njegova majka, Čantimeki Fortson, slomila se u plač dok je advokat govorio o poslednjim trenucima života njenog sina:

"Moja beba je bila moje sve", rekla je ona.

Advokat je naveo i da je žrtva bila na video-pozivu sa prijateljicom u trenutku incidenta. Ona je opisala šta je čula i videla:

"Rodžer je čuo da neko kuca na vrata i pitao je ko je tamo. Odgovora nije bilo. Usledilo je novo, agrsivnije kucanje ali nikoga nije bilo ispred, kada je on pogledao kroz špijunku. Tada je Rodžer rekao da je zabrinut i da će uzeti pištolj, koji je legalno posedovao. Vratio se u dnevnu sobu i tada je policija provalila u stan", navela je prijateljica.

Rodžer Fortson, koji je bio u aktivnoj vojnoj službi od 2019. godine, upucan je šest puta. Preminuo je u bolnici. Porodica žrtve veruje da je policija upala u pogrešan stan jer je Rodžer bio sam i nikakva buka nije dolazila iz njegovog stana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Besna glista

    10. maj 2024 | 12:18

    Dakle ovi Ameri su potpuno degenerisani. Ubio čoveka 'greškom' u njegovoj sopstvenoj kući?! Kako je zaboga vojnik smeo da ima pištolj?

  • Srbin

    10. maj 2024 | 15:35

    Eto vam vas nacin zivota, poubijajte se medjusobno najbolje je za sve...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA