Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna osoba uhapšena, sedam privedeno u Malmeu, među njima i Greta Tunberg

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sedam osoba je privedeno ispred kompleksa Malme arene na osnovu člana 13. Zakona o policiji koji se odnosi na "ozbiljno remećenje javnog reda ili opsanost od takvog remećenja", među njima je i švedska ekološka aktivistkinja Greta Tunberg.

  • 0
Demonstranti se sukobili sa policijom ispred Malme arene Foto: Tanjug/AP/Andreas Hillergren

Tokom protesta u švedskom gradu Malmeu gde se večeras održava finalno veče muzičkog takmičenja Pesma Evrovizije, policija je uhapsila jednog muškarca zbog nasilja nad službenim licem, navodi policija Malmea u saopštenju za javnost.

Kako prenosi Aftonbladet, sedam osoba je privedeno ispred kompleksa Malme arene na osnovu člana 13. Zakona o policiji koji se odnosi na "ozbiljno remećenje javnog reda ili opsanost od takvog remećenja", među njima je i švedska ekološka aktivistkinja Greta Tunberg.

Tokom i pre večerašnjeg finala Evrovizije izbilo je nekoliko protesta, a demonstranti su se zalagali za izbacivanje Izraela sa takmičenja i diskvalifikaciju izraelske pevačice Eden Golan.

Policija je u 20 časova uklonila propalestinske demonstrante na železničkoj stanici Hili i saobraćaj je privremeno obustavljen.

Takođe je ispraznila i trg ispred arene.

Desetine policijskih automobila patrolira centrom Malmea, navodi švedski list.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA