Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbin visokorangirani kandidat Slobodarske partije Austrije na izborima za Evropski parlament

Ekipa Sveta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konstantin Dobrilović je jedini kandidat srpskog porekla u Austriji koji je visokopozicioniran na nekoj izbornoj listi od gotovo svih stranaka koje učestvuju na ovim izborima

  • 0
Konstantin Dobrilović, kandidat FPÖ Foto: FPÖ Wien

Srbin Konstantin Dobrilović je visokorangirani kandidat Slobodarske partije Austrije (FPÖ) na predstojećim izborima za Evropski parlament.

Dobrilović se nalazi na 11. mestu liste čiji je nosilac Harald Vilimski (Harald Vilimsky). Izbori za Evropski parlament održavaju se 9. juna u Austriji.

Dobrilović je jedini kandidat srpskog porekla u Austriji koji je visokopozicioniran na nekoj izbornoj listi od gotovo svih stranaka koje učestvuju na ovim izborima.

Konstantin Dobrilović, kandidat FPÖ Foto: FPÖ Wien

"Evropska unija budućnosti može biti samo zajednica suverenih nacionalnih država koja svojim građanima garantuju mir, sigurnost, slobodu i prosperitet. Mi u Slobodarskoj partiji Austrije (FPÖ) se zalažemo za zdrav patriotizam, da svaka zemlja, pre svega, treba da bude okrenuta potrebama svojih građana. Ako pogledamo današnju Evropsku uniju, ona je prestala da se bavi pitanjima građana, isključivo se bavi imaginarnim i nebitinim stvarima. Zato je važno da se svaka država, usresredi na sebe i svoje građane i onda kao takva deluje u okviru zajednice koju čini Evropska unija. Ovaj princip zdravog patriotizma je vrlo važan za svakog pripadnika srpske dijaspore u Austriji, jer se i prosperitet Austrije, kada je više okrenuta sebi, a ne “superdržavi Evropi”, tiče i Srpkinja i Srba koji žive u alpskoj republici”, kaže Dobrilović.

Konstantin Dobrilović, kandidat FPÖ Foto: FPÖ Wien

"Naša matica, država Srbija, odavno je pokazala kako se to radi, šta je patriotizam i kako se brane i zastupaju interesi sopstvene države. Kao neko ko je zadužen za odnose i pitanja Zapadnog Balkana, smatram da je Srbija ozbiljna država koja je poslednjih decenija pokazala da joj je prema planovima, ekonomskom razvitku i svim drugim pravno-državničkim elementima odavno mesto u evropskoj porodici", dodaje Dobrilović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA