Vreme čitanja: oko 1 min.

Američki vojnik uhapšen u Rusiji, njegova supruga tvrdi da je tamo otišao zbog druge žene

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njih dvoje su u procesu razvoda, a ona je pozvala ruske vlasti da ga oslobode zbog njihove šestogodišnje ćerke

  • 1
Gordon Black Foto: Department of Defense

Supruga Gordona Bleka, američkog vojnika uhapšenog zbog krađe u Rusiji, rekla je da je njen suprug otputovao tamo jer je imao aferu i nije bio umešan u "geopolitičke intrige".

Megan Blek je u procesu razvoda od supruga i pozvala je ruske vlasti da ga oslobode zbog njihove šestogodišnje ćerke.

Ona je rekla da nije znala o njegovom putu u Vladivostok u istočnoj Rusiji sve dok je vojni zvaničnik nije pozvao i tražio informacije. Kaže da je o detaljima puta saznala nakon što je NBC news objavio priču o njegovom hapšenju u ponedeljak.

"Ipak, Megan Blek čvrsto veruje da je odluka gospodina Bleka da otputuje u Rusiju, iako nepromišljena, bila motivisana potpuno ličnim razlozima koji uključuju vanbračnu aferu", rekao je njen advokat u saopštenju od četvrtka.

Dalje se navodi da je Megan započela proces razvoda u julu 2022. godine. Bili su zajedno devet godina i venčali su se u Teksasu nakon što je Gordon bio tamo stacioniran.

Blekova majka Melodi Džons rekla je u sredu za NBC News da misli da je njenog sina "namamila" u Rusiju sa mesta odakle je bio stacioniran u Južnoj Koreji žena koju je nazvala Aleksandra Vaščuk.

Blek je optužen za krađu od ruskog državljanina, nanevši im "ozbiljnu štetu". On će provesti najmanje dva meseca u pritvoru, saopštio je ove nedelje sud u Vladivostoku.

Kancelarija ruskog ministarstva spoljnih poslova u Vladivostoku takođe je saopštila da Blekovo pritvaranje nema nikakve veze sa politikom ili špijunažom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA