Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši pilot vojske SAD tvrdi da je slučajno sarađivao sa kineskim hakerom

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je od 2022. godine u australijskom zatvoru

  • 0
Avion pilot kokpit Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Advokat bivšeg američkog pilota Danijela Dugana, čiju ekstradiciju SAD traži od Australije zbog sumnje da je obučavao kineske vojne pilote da sleću na pomorske nosače aviona, izjavio je da je Dugan bez svog znanja sarađivao sa kineskim hakerom Su Binom.

Su je 2016. godine u SAD, nakon hapšenja u Kanadi, priznao da je hakovanjem ukrao dizajne aviona američke vojske, a kao jednog od svojih saradnika je tada naveo Dugana, prenosi Rojters.

Dugan je od 2022. godine u australijskom zatvoru, a njegov advokat Bernard Koleri tvrdi da je Dugan poznavao Sua isključivo kao posrednika za zaposlenje u kineskoj aviokompaniji "AVIC" i insistirajući da je slučaj hakovanja s njim "potpuno nepovezan".

Dugan, tražen u SAD zbog sumnje da je obučavao kineske vojne pilote da sleću na pomorske nosače aviona, tvrdi da ne postoje dokazi da su piloti aviokompanije "AVIC" koje je on obučavao povezani sa kineskom vojskom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA