≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin smenio Šojgua: Evo ko je predložen za novog ministra odbrane

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema saopštenju, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zadržaće poziciju

  • 5
Šojgu i Putin Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je danas imenovanje dosadašnjeg potpredsednika Vlade Andreja Belousova za ministra odbrane, navodi se u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu Saveta federacije.

Putin je doneo je odluku da smeni Sergeja Šojgua, koji je od 2012. obavljao funkciju ministra odbrane. Navodno će Šojgu postati sekretar Saveta bezbednosti.

Prema saopštenju, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zadržaće poziciju.

Novoizabrani ruski premijer Mihail Mišustin podneo je u subotu Državnoj dumi predlog kandidata za ministare u njegovoj vladi, izuzev za ministre iz sektora bezbednosti i spoljnih poslova.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u petak ukaz o ponovnom imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije.

Prema ukazu, Mišustin će imati deset zamenika, uključujući jednog prvog potpredsednika vlade, jednog potpredsednika vlade - opunomoćenog predstavnika predsednika države u Dalekoistočnom federalnom okrugu i jednog zamenika premijera, odnosno predsednika Kabineta ministara, prenosi TASS.

Nakon što je Putin u utorak položio zakletvu i preuzeo novi, peti predsednički mandat, ruska vlada je, u skladu sa Ustavom Ruske Federacije, podnela ostavku.

Putin je u januaru 2020. godine razrešio vladu Dmitrija Medvedeva i predložio ruskoj Državnoj dumi Mihaila Mišustina za premijera koji je u to vreme bio šef Federalne poreske službe.

Tada, prvi put u istoriji Državne dume, nijedan poslanik nije se izjasnio protiv budućeg premijera - 383 njih je bilo "za", dok je 41 bio uzdržan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car Rusije Evrope i Amerike

    12. maj 2024 | 21:01

    Председник Русије Владимир Путин именовао је Сергеја Шојгуа за секретара Савета безбедности Русије, саопштила је прес-служба Кремља.

  • Mile

    12. maj 2024 | 22:41

    Počelo je. Ovaj mali diktator ne zna šta bi od uje i besa nego sad menja komu neodgovara. Gotov je

  • beware of organized gangstalking

    12. maj 2024 | 22:39

    samo legija brate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA