≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen Jurij Kuznjecov: Novi skandal potresa rusko Ministarstvo odbrane

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšeni je načelnik Uprave za kadrove u Ministarstvu odbrane Rusije

  • 0
Ministarstvo odbrane Rusija, Moskva Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Načelnik Glavne uprave za kadrove Ministarstva odbrane Rusije Jurij Kuznjecov uhapšen je zbog sumnje da je primio mito, izjavila je danas portparolka Istražnog komiteta Ruske Federacije Svetlana Petrenko.

Ona je rekla da je Glavna istražna uprava Istražnog komiteta Rusije pokrenula krivični postupak protiv Kuznjecova i da se on sumnjiči za primanje mita u velikom iznosu, prenosi Interfaks.

Kuznjecovu je određen pritvor.

Istraga je utvrdila da je Kuznjecov u periodu 2021-2023. godine, kao načelnik Osmog direktorata Generalštaba Oružanih snaga Rusije, "primio mito od predstavnika komercijalnih struktura za obavljanje određenih radnji u njihovu korist".

Tokom pretresa osumnjičenom su oduzeta novčana sredstva u rubljama i stranoj valuti u iznosu većem od 100 miliona rubalja, zlatnici, kolekcionarski satovi i luksuzni predmeti, navela je Petrenko.

Krajem prošlog meseca zamenik ministra odbrane Rusije Timur Ivanov uhapšen je pod optužbom da je primio mito od milijardu rubalja.

Ivanov, koji je bio zadužen za vojno-građevinski kompleks, tereti se da je počinio krivično delo kada je stupio u kontakt sa trećim licima radi primanja mita u posebno velikim razmerama, u vidu pružanja usluga prilikom obavljanja poslova za potrebe ministarstva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA