Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena koja je htela da ubije muža tako što mu je sipala izbeljivač u kafu izbegla zatvor: Dobila je ovu kaznu

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njen muž je počeo da sumnja u nju nakon što mu je kafa imala čudan ukus

  • 0
Melody Felicano Johnson iz Tusona u Arizoni optužena je da je otrovala kafu svog muža. Foto: Pima County Sheriff's Office

Žena iz Arizone, koja je optužena da je pokušala da ubije svog supruga tako što je trovala njegovu kafu, osuđena je na tri godine uslovne kazne.

Melodi Felikano Džonson je prvobitno optužena za pokušaj ubistva prvog stepena i izjasnila se krivom po dve tačke manjeg krivičnog dela za dodavanje otrova ili štetne supstance u hranu ili piće u aprilu.

Džonson je mogla da se suoči sa maksimalno dve godine zatvora po svakoj tački.

Njen advokat je zatražio odsluženje kazne, rekavši da je Džonsonova već bila u pritvoru skoro godinu dana zbog nemogućnosti da položi kauciju od 250.000 dolara. Njena kazna je uključivala i lečenje mentalnog zdravlja.

Sudija Havijer Čon-Lopez je primetio da je čak i žrtva, njen otuđeni suprug Robi Džonson, rekao sudu da ne želi da Melodi završi u zatvoru.

Suprug optužene rekao je istražiteljima da "veruje da je ona pokušavala da ga ubije da bi prikupila naknadu za smrt", prema krivičnoj prijavi od prošle godine, prenosi CNN.

Robi Džonson je rekao da je prvi put primetio loš ukus kafe u martu 2023. dok je bio vazduhoplovac stacioniran u Nemačkoj, navodi se u dokumentu.

Džonsonovi su i dalje živeli zajedno sa svojim detetom, ali su bili u procesu razvoda. Razvod Robija i Melodi Džonson je još uvek na čekanju, rekao je njen advokat.

Robi Džonson je rekao detektivima da je koristio trake za testiranje u bazenu i utvrdio da je njegova kafa pokazivala "visok nivo hlora" i da je postavio skrivene kamere koje su navodno uhvatile Melodi Džonson kako sipa izbeljivač u posudu i sipa sadržaj te posude u aparat za kafu.

Kao deo sporazuma o priznanju krivice, Felisijano Džonson je morala da prizna da je stavila tragove izbeljivača u mašinu za kafu svog muža u dva odvojena slučaja u julu 2023.

Policija je uhapsila Melodi Džonson 18. jula. Hapšenje je privuklo pažnju medija kada su se metoda trovanja i tajno postavljene kamere pojavile u policijskim dokumentima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA