Vreme čitanja: oko 1 min.

Crveno za vozače, zeleno za ruske rakete: Ako mrzite gužvu, šta biste rekli da se nađete u ovakvoj situaciji

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimak nesvakidašnje situacije u Rusiji kruži društvenim mrežama

  • 0
Ruski raketni sistem Grad Foto: Roman PILIPEY / AFP / Profimedia

Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, objavio je u sredu video za koju tvrdi da su ga počeli deliti ruski proratni vojni blogeri.

Kako u objavi uz snimak navodi Geraščenko, na njemu se navodno vidi ruski mobilni višecevni raketni lanser Grad koji ispaljuje projektile na područje intenzivnih borbi u ukrajinskoj Harkovskoj oblasti sa puta u ruskoj Belgorodskoj oblasti. Za to vreme, civili u putničkim automobilima prisiljeni su da stoje i strpljivo čekaju da ruske oružane snage završe sa paljbom.

Autentičnost snimka nije nezavisno potvrđena.

Inače, Kyiv Post još je u martu pisao da su se civili u ruskoj Belgorodskoj oblasti, pograničnom području smeštenom uz granicu s Ukrajinom, žalili da noću ne mogu spavati jer je ruska vojska rasporedila vojnu opremu i raketne bacače u stambenim područjima i da s tih lokacija otvara vatru na proukrajinske i antiputinovske ruske doborovoljačke oružane grupe, koje su tada intenzivno izvršavale upade i izvodile napade u tom regionu.

Sudeći prema snimku koju je objavio Geraščenko - ukoliko je autentičan - ni nekoliko meseci kasnije za civile u Belgorodskoj oblasti po tom se pitanju nije mnogo toga promenilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA