≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vicepremijer Slovačke: Fico će preživeti, trenutno je van životne opasnosti

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vicepremijer Slovačke: Fico će preživeti, trenutno je van životne opasnosti

  • 0
Robert Fico Foto: Tanjug/AP

Slovački vicepremijer Tomas Taraba izjavio je večeras da veruje je premijer Robert Fico van životne opasnosti i da će ''preživeti'' pokušaj ubistva do kojeg je došlo ranije danas.

''Srećom, koliko ja znam, operacija je prošla dobro, i pretpostavljam da će na kraju preživeti. On je trenutno van životne opasnosti'', rekao je Taraba za BBC.

On je istakao da je napadač pucao iz neposredne blizine.

''Bio je teško povređen. Jedan metak prošao je kroz stomak, a drugi je pogodio zglob ruke. Odmah je prebačen u bolnicu i na operaciju'', rekao je Taraba.

Optužio je opoziciju u zemlji da je koristila ''lažne narative'' i da je o Ficu govorila ''gotovo kao o čudovištu'', ocenivši da takvi komentari nemaju mesta u demokratiji.

Ranije danas ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok rekao je da je napad na Fica bio politički motivisan i da je napadač odluku o tome doneo nakon predsedničkih izbora pre više od mesec dana.

Pozvao je ljude da na društvenim mrežama ''ne šire mržnju'', i dodao da će u narednom periodu biti pojačana zaštita državnih funkcionera i političkih predstavnika i vladajuće koalicije i opozicije, kao i pojedinih medija.

Ministarka zdravlja Zuzana Dolinkova prethodno je saopštila da je Fico ''u najboljim rukama'' koje brinu o njegovom zdravstvenom stanju.

''Verujem da će sve proći kako treba. Držim palčeve i želim puno snage ne samo njemu, već i medicinskom osoblju koje se u ovim trenucima zaista bori za njegov život'', rekla je ona.

Ranije danas posle sednice Vlade u gradu Handlova, izvršen je atentat na predsednika Vlade Slovačke kada je napadač iz neposredne blizine ispalio nekoliko hitaca.

Premijer je u veoma teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pozdravlja se sa premijerom u trenutku pucnjave: Svedok o atentatu na Roberta Fica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA