Vreme čitanja: oko 1 min.

Počelo suđenje senatoru Bobu Menendezu optuženom za primanje mita

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počelo suđenje senatoru Bobu Menendezu optuženom za primanje mita

  • 1
Nadin Bob Menendez senator mito korupcija Foto: Tanjug/AP

Suđenje američkom senatoru Bobu Menendezu počelo je danas uvodnom reči tužilaštva koje je optužilo demokratskog senatora za korupciju navodeći da je prodavao svoju moć u zamenu za mito u zlatnim polugama, gotovini i automobilima.

Advokati senatora Mendeza, demokrate iz Nju Džersija, odreagovali su rekavši da je tužilac rekao "potpunu neistinu", prenosi AP.

Pomoćnica državnog tužioca Lara Pomeranc rekla je da je 70-godišnji političar iz Nju Džersija od 2018. godine pružao usluge trojici biznismena iz Nju Džersija a optužila je i njegovu suprugu, Nadin Menendez, za saučesništvo.

"Godinama je Robert Menendez primajući mito, varao ljude kojima je trebalo da služi. Ovaj slučaj je o zvaničniku koji je stavio pohlepu i sopstvene interese ispred služenja građanima, koji je svoju moč stavio na prodaju. Nije reč o običnoj politici, već o politici za profit", rekla je Pomeranc, prenosi Rojters.

Tužioci su naveli da je Menendez centralna figura petogodišnje koruptivne šeme tokom koje je primio na stotine hiljada dolara u zamenu za političke ustupke i pomaganje vladama Egipta i Katara.

Pomerancova je rekla da je senator vodi računa da ne ostavi previše pisanih tragova u vezi sa šemom podmićivanja i koristio je svoju suprugu kao posrednika u komunikaciji.

Nadin Menendez se kao optužena u ovom slučaju izjasnila da nije kriva, ali njeno suđenje je odloženo najmanje do jula zbog zdravstvenog stanja koje zahteva operaciju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA