Vreme čitanja: oko 1 min.

Viktor Orban posle atentata na Roberta Fica: "Sada moramo da se borimo sami za mir"

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mađarski premijer je u kampanji uoči izbora za Evropski parlament koji će se održati 9. juna

  • 3
Viktor Orban Viktor Orban / Foto: Tanjug/AP

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da slovački premijer Robert Fico, koji je teško ranjen u atentatu, neće moći da bude aktivan u najvažnijim mesecima uoči izbora za Evropski parlament, ali da Mađarska veruje da će se oporaviti.

"Sada moramo da se borimo sami za mir, od sada ćemo udvostručiti snagu i boriti se sami", rekao je Orban u okviru svoje predizborne turneje pred izbore koji će biti održani 9. juna, preneo je MTI.

On je pozvao okupljene u Kečkemetu, na jugoistoku zemlje da "glasaju za mir i okončaju nasilje" 9. juna.

Prema informacijama njegovog šefa za štampu, on je lokalnim biračima rekao da je "s promenom vlade na poslednjim izborima Slovačka krenula putem da postane zemlja posvećena miru".

"Ovo je velika pomoć Mađarskoj, ali je proces prekinut pokušajem levičarskih aktivista da ubiju slovačkog premijera", istakao je Orban.

Posle jučerašnje sednice Vlade u gradu Handlova, izvršen je atentat na predsednika Vlade Slovačke kada je napadač iz neposredne blizine ispalio nekoliko hitaca.

Stanje Fica i dalje je ozbiljno i lekari čine sve da ga stabilizuju, izjavio je zamenik premijera i ministar odbrane Robert Kalinjak, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, još ne može da se kaže da se situacija razvija pozitivno i da njegov život više nije u opasnosti.

"Povrede su veoma ozbiljne", naglasio je Kalinjak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    16. maj 2024 | 17:03

    SAM JE OSTAO GOSPODIN ORBAN U BORBI ZA MIR U EVROPI PORED MARIONETA BAJDENOVOG REZIMA !!! AKO BAJDEN OSTANE NA VLASTI NUKLEARNI RAT SE NECE MOCI UZBECI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA