Vreme čitanja: oko 1 min.

Satelitski snimci pokazuju: Ukrajinci uništili ruske avione i zgrade u vazduhoplovnoj bazi na Krimu

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja koga je postavila Rusija, rekao je na svom kanalu na Telegramu, da je Rusija  "uspešno odbacila veliki napad neprijatelja"

  • 3
Belbek Airbase, Krim Foto: Tanjug/AP/Satellite image 2024 Maxar Technologies

Satelitski snimci koje je objavio "CNN", pokazuju da uništene ruske borbene avione i zgrade u vazduhoplovnoj bazi Belbek na Krimu! Na snimcima se vide tri uništena ruska aviona, jedna uništena i jedna oštećena zgrada u bazi koja se nalazi u Sevastopolju, glavnoj lici na Krimu, koji je rusija anektirala 2014. posle referenduma čije rezultete zapadne zemlje nisu priznale.

Teški gubici Rusa usledili su posle dvodnevnih ukrajinskih napada. Satelitski snimci kompoanije "BlackSky", pokazuju da su dva borbena aviona uništena na glavnoj pisti, dok je treći bio parkiran iza zaptitnog grudobrana. U blizini se nalazi jedna uništena i jedna oštećena zgrada.

Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja koga je postavila Rusija, rekao je na svom kanalu na Telegramu, da je Rusija  "uspešno odbacila veliki napad neprijatelja":

"Desetine bespilotnih letelica i više od pet morskih dronova je uništeno. Pojedini delovi grada su ostali bez električne energije nakon što su delovi dronova pali na električne vodove", rekao je on.

Ovo je drugi napad na vazduhoplovnu bazu Belbek u poslednjih 48 sati.

"U ovom trenutku ne možemo da otkrijemo detalje jer očekujemo potvrdu informacija", rekao je Dmitro Pletenčuk, portparol južnog krila Ukrajinske armije.

Pobunjenička grupa Ateš na Krimu, saopštila je da je u drugom ukrajinskom napadu oštećeno artiljerijsko skladište.

"Značajno oštećenje infrastrukture na pisti posledica je sekundarne detonacije2, navodi se u saopštenju.

Dok ukrajisnke trupe imaju velikih problema na severnom delu fronta oko Harkova, gde su ruske trupe u poslednjih više od nedelju dana sprovode ofanzivne operacije osvojivši nekoliko sela, situacija je mnogo bolja na jugu. Naime, usled nekoliko raketnih napada i napada izvršenih pomorskim dronovima ukrajinske snage su primorale Rusiju da povuče Crnomorsku flotu iz krimskih luka.

Više od 20 ruskih brotova je uništneo ili oštećeno, što predstavlja trećinu celokupne flote.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    18. maj 2024 | 06:08

    Ajoj ovi neevropljani Rusi ko od papira avijone da imaju. Gotovi su ovo je razočarenje

  • Рус

    18. maj 2024 | 06:09

    Teski fejk... 😆😆😆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA