Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin otkrio da li Rusija planira da zauzme Harkov: "Ruske trupe svakodnevno napreduju"

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istakao je da Rusija nikada nije odbila da pregovara sa Ukrajinom, ali da je sada neophodno razumeti sa kim može da se pregovara i ko je od poverenja

  • 6
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Rusija trenutno ne planira zauzimanje Harkova, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Predsednik Rusije je na pres konferenciji u kineskom gradu Harbinu, tokom dvodnevne posete Kini, rekao da ruske trupe kod Harkova svakodnevno napreduju, strogo po planu.

Putin je rekao da odgovornost za ono što se dešava u pravcu Harkova snose Oružane snage Ukrajine, navodeći da je Rusija prinuđena da stvori sanitarnu zonu bezbednosti zbog toga što ukrajinska vojska granatira stambene delove Belgoroda.

Istakao je da Rusija nikada nije odbila da pregovara sa Ukrajinom, ali da je sada neophodno razumeti sa kim može da se pregovara i ko je od poverenja.

Prema rečima Putina, Moskva ''nikada nije odbila da pregovara", već su se ukrajinski političari ''povukli iz pregovaračkog procesa“ čim su ruske trupe povučene iz Kijeva.

''Bili smo prevareni. Sada moramo da shvatimo sa kim i kako treba da pregovaramo, kome i u kojoj meri možemo da verujemo'', rekao je Putin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA