Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkriveno kako su pronađena i izvučena tela ubijenih nakon upada Hamasa: Akcija trajala više od jednog dana

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Amit, Šani i Isak bili su na festivalu Nova 7. oktobra ujutru, kada je Hamas upao u Izrael

  • 0
Shani Louk Foto: Instagram/shanukkk

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga potpukovnik Daniel Hagari danas je u specijalnom saopštenju objavio da su snage IDF-a i Šin Bet pronašle tela otetih Amita Buskile, Šani Lok i Jicaka Gelrantera iz severa Pojasa Gaze i predale ih njihovim porodicama, javlja Times of Israel.

Amit, Šani i Isak bili su na festivalu Nova 7. oktobra ujutru.

"Njih troje su pobegli sa prostora za zabavu u krivinu Mefalim, gde su ih brutalno ubili teroristi Hamasa. Njihova tela su odneta u Pojas Gaze", rekao je Hagari.

Zvaničnici Instituta za sudsku medicinu preneli su tri pronađena tela na nastavak procesa identifikacije. Portparol IDF je izjavio da "snage rade odlučno u složenom borbenom okruženju, preuzimajući rizik, kako bi ubijene taoce dovele na sahranu u Izrael".

"Intenzivne borbe se nastavljaju u celom Pojasu Gaze i vrhovni zadatak vraćanja otetih je pred očima svakog komandanta koji je na terenu i bori se. Nastavljamo da ulažemo rada u traženje obaveštajnih podataka, uključujući u ovom trenutku i delovanje svim sredstvima da se oteti i ubijeni što pre vrate kući“, rekao je Hagari.

"IDF i Šin Bet dele tugu porodica", dodao je portparol IDF.

"Pozivam javnost da izbegava širenje glasina i da održava bezbednost naših snaga. Slušajte samo saopštenja zvaničnih organa", zaključio je on.

Tokom operacije snaga na severu Pojasa Gaze stizale su informacije koje su dugo prikupljali Šin Bet i vojska, sve dok nisu bili u stanju da izvrše terensku analizu kompleksa na severu Pojasa Gaze. Operacija izvlačenja tela je trajala više od jednog dana, a tokom poslednjih sati skenirano je mesto sa kojeg su tela izvučena.

Tim povomdom oglasio se i ozraelski premijer Binjamin Netanjahu.

"Srce mi je slomljeno zbog velikog gubitka. Moja supruga Sara i ja tugujemo sa porodicama žrtava. Vratićemo sve naše otete, žive i mrtve", rekao je on.

Predsednik Izraela Jicak Hercog izrazio je saučešće porodicama otetih koji su hladnokrvno ubijeni.

"Hvala IDF-u, Šin Betu i snagama bezbednosti i nadam se i molitvama za skori povratak svih ostalih otetih i kidnapovanih. Neka im je blagosloveno sećanje", dodao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA