Vreme čitanja: oko 1 min.

Detalji snažne eksplozije u Sankt Petersburgu: Ima povređenih, objašnjeno šta se tačno desilo

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U eksploziji na Vojnoj akademiji u Sankt Peterburgu povređeno sedam vojnika

  • 0
Eksplozija Foto: Shutterstock

U Vojnoj akademiji u Sankt Petersburgu danas je došlo do eksplzije, a kako javljaju ruski mediji, detonirao je bojevi projektil pri čemu je povređeno sedam vojnika.

Na prostoru Vojne akademije za vezu u Sankt Petersburgu u Rusiji detonirao je bojevi projektil iz vremena Velikog otadžbinskog rata, pri čemu je povređeno sedam osoba, saopštila je pres služba Lenjingradskog vojnog okruga.

"Okvirno oko 20 sati na industrijskom delu prostora Vojne akademije za veze imena, prilikom čišćenja jednog od podrumskih prostora, odnosno prilikom iznošenja smeća u kontejner, došlo je do eksplozije", naveli su u Ministarstvu, precizirajući da je došlo do slučajne detonacije 76-milimetarskog projektila iz vremena Velikog otadžbinskog rata.

Sedam vojnika je povređeno u eksploziji, i prevezeni su u medicinsku ustanovu Ministarstva odbrane, dodaje se u saopštenju.

Predstavnici komande Lenjingradskog vojnog okruga su na licu mesta kako bi utvrdili uzroke i okolnosti događaja.

Kako je saopštio guverner Sankt Peterburga Aleksandar Beglov, incident je u nadležnosti Ministarstva odbrane i nema teroristički karakter. On je pozvao građane da veruju samo zvaničnim informacijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA