≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hitno upozorenje Stejt departmenta zbog potencijalnih terorističkih napada, demonstracija ili nasilnih akcija

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Pratite Ministarstvo spoljnih poslova na Fejsbuku i Tviteru", navodi se u saopštenju

  • 1
Stejt Department zgrada  United States Department of State Foto: Shutterstock

Stejt department izdao je hitno upozorenje za državljane SAD zbog, kako se navodi, potencijalnih terorističkih napada, demonstracija ili nasilnih akcija protiv američkih građana i interesa.

"Zbog potencijalnih terorističkih napada, demonstracija ili nasilnih akcija protiv američkih građana i interesa, Ministarstvo spoljnih poslova savetuje američkim građanima u inostranstvu da budu posebno oprezni", navodi se u saopštenju.

"Ministarstvo spoljnih poslova je svesno povećanog potencijala za nasilje inspirisano stranim terorističkim organizacijama protiv osoba i događaja iz LGBTQI+ zajednice i savetuje američkim građanima u inostranstvu da budu posebno oprezni", dodaje se u saopštenju.

Američki građani bi, kako se navodi, trebalo da budu budni na mestima koja često posećuju turisti, uključujući Parade ponosa i lokacije koje često posećuju osobe iz LGBTQI+ zajednice.

"Učlanite se u Program pametnog putnika (STEP) kako biste dobijali informacije i upozorenja i olakšali pronalaženje u slučaju vanredne situacije u inostranstvu. Pratite Ministarstvo spoljnih poslova na Fejsbuku i Tviteru", zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA