Vreme čitanja: oko 1 min.

U Finskoj pet osoba osumnjičeno za izvoz sankcionisane robe u Rusiju

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Finskoj pet osoba osumnjičeno za izvoz sankcionisane robe u Rusiju

  • 0
Finska Foto: Shutterstock

Centralna kriminalistička policija Finske pokrenula je danas istragu protiv pet osoba zbog kršenja antiruskih sankcija, odnosno transporta u Rusiju sankcionisane robe koja bi mogla da se koristi u vojne svrhe.

Prema podacima Centralne kriminalističke policije, sankcionisana roba je izvezena u Rusiju preko Finske.

U početnoj fazi istrage istraga je pokrenuta protiv tri ruska studenta, koji se sumnjiče da su iz Finske u Rusiju prevozili robu dvostruke namene, prenosi finski javni servis Yle.

Istraga o kršenju antiruskih sankcija zatim je proširena na pet lica i vodi je Centralna kriminalistička policija u saradnji sa policijom finskog grada Oulua i Carinskom službom.

Istraga je otvorena nakon što je jedna osoba prijavila policiji da su njeni podaci korišćeni bez njenog znanja za naručivanje robe.

Finska policija je 3. maja privela trojicu ruskih državljana zbog sumnje da su izvozili robu dvostruke namene u druge zemlje.

Jedan ruski državljanin je priveden i u gradu Kajani 30. aprila, kada je policija pretresla prostorije i studentski dom lokalne stručne škole.

Reč je o robi i tehnologijama koje se mogu koristiti u vojne svrhe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA