Vreme čitanja: oko 1 min.

Lider opozicione Napredne Slovačke i njegova porodica dobili pretnje smrću

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lider opozicione Napredne Slovačke i njegova porodica dobili pretnje smrću

  • 0
Slovačka policija Foto: Tanjug/AP

Lider opozicione Napredne Slovačke (PS) Mihal Simecka podneo je krivičnu prijavu zbog pretnji smrću koju su dobili njegova partnerka, ćerka i on, rečeno je slovačkoj agenciji TASR u pres službi PS.

Simecka je saopštio da je primio više ''određenih i drastičnih'' pretnjji smrću od ''određenih ljudi'', istakavši da su slične pretnje godinama upućivane odlazećoj slovačkoj predsednici Zuzani Čaputovoj.

Izrazio je uverenje da se većina političara, novinara i javnih delatnika koji izražavaju svoje mišljenje suočava s pretnjama smrću.

''Užasavajući pokušaj ubistva premijera Roberta Fica usmerio je pažnju na spiralu nasilja u kojoj živimo'', naveo je on.

Lider PS-a upozorio je da pojedini političari nastavljaju da potpaljuju strasti i da perpetuiraju napade i optužbe čak i u vreme kada je ljudima potrebno da čuju nedvomislene reči pomirenja.

Simecka je ponovio svoj poziv na ''100 dana mira''.

''Svima je potrebno da se pomirimo i uspostavimo nova pravila. Moramo da se uzdržimo od napada, i optužbi, kao i od svih kontroverznih i divljih predloga'', rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA