Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak (6) pobegao na terasu od stravične vatre koja guta stan: Potez vatrogasca s merdevinama rasplakao svet

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz požara je spasena i dečakova majka (38) koja je u nesreći zadobila opekotine na 60 odsto tela. Ona je hitno prevezena u bolnicu gde je zadržana na intezivnoj nezi

  • 0

Vatrogasci iz Brazila uspeli su da spasu šestogodišnjeg dečaka iz požara koji je 14. maja izbio u stanu na četvrtom spratu stambene zgrade u bloku Sera Gauča.

Pripadnici hitne službe su priskočili u pomoć dečaku koji je beg od sigurne smrti pronašao na balkonu svog stana. Oni su ga na sigurno odveli zahvaljujući merdevinama, koje su oslonili na zgradu, dok je iza dečaka stan goreo u plamenu.

Iz požara je spasena i dečakova majka (38) koja je u nesreći zadobila opekotine na 60 odsto tela. Ona je hitno prevezena u bolnicu gde je zadržana na intenzivnoj nezi. Njen mališan je zadobio povrede i opekotine po rukama i nogama, ali je pušten nakon lekarske pomoći.

Na četvrtom spratu zgrade nalazilo se još osam osoba, koje su prema rečima vatrogasaca ostale nepovređene.

Video-snimak prikazuje zastrašujući trenutak kada je mališan spasen sa ivice balkona dok je plamen gutao stan u kome je živeo sa majkom.

Dečak se drži za žice i krije se iza televizijske antene ispred svog stana.

Dok stoji tamo, uz zvuk sirena čuje se kako vrište ljudi, on briše oči i lice dok komšija pokušava da ga dohvati sa stana ispod.

Sused iz stana u prizemlju nakratko izlazi na svoj balkon i užasnuto gleda kako mali dečak stoji skamenjen na terasi.

Vraća se sa dva vatrogasca koji mahnito gestikuliraju i počinju da se penju na balkonski nameštaj u očajničkom pokušaju da dođu do deteta.

Vatrogasac se zatim penje na sims na prozoru i proteže se do balkona iznad, držeći se za terasu i cevi dok pokušava da dohvati dečaka koji je uplakan.

Drugi spasilac tada dovlači merdevine koje postavljaju uz zgradu.

Dok su merdevine obezbeđene, jedan hrabri vatrogasac se polako penje uz nestabilne merdevine dok ih tim spasilaca pridržava.

On izvlači šestogodišnjeg dečaka sa terase i pažljivo se spušta niz merdevine s mališanom u rukama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA