≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Histerične" informacije o incidentu iranskog predsednika: Ceo svet čeka da čuje šta se zaista desilo

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mesto incidenta je proglašeno kao "Jolfa" a u medijima kruže i dalje nepotvrđene informacije od strane zvaničnika

  • 0
Iranski predsednik Ebrahim Raisi Foto: Iranian Presidency / handout / AFP / Profimedia

Prema pisanjima iranskih medija na području istočnog Azerbejdžana došlo je do nesreće u kojoj je učestvovao predsednički konvoj sa tri helikoptera. Mesto incidenta je proglašeno kao "Jolfa" a u medijima kruže i dalje nepotvrđene informacije od strane zvaničnika.

Kako prenosi novinska agencija Khbranline, predsednik Irana Ebrahim Raisi je zajedno sa predsednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevim stigao u nedelju ujutru na granični pojas između dve zemlje kako bi otvorili branu.

Nešto kasnije, objavljena je oprečna vest o nesreći jednog od helikoptera konvoja Ebrahima Raisija.

U početnoj vesti koju je objavio lokalni sajt, navedeno je da je "helikopter koji je prevozio predsednika, Imama Džumu iz Tabiza i guvernera Istočnog Azerbejdžana, doživeo nesreću". Posle je ta informacija promenjena u to da je helikopter "grubo sleteo".

Fars: Vreme je bilo maglovito, posle sletanja, kolima  je otišao u Tabriz

Agencija Fars je pisala da su nakon zbog guste magle i otežanih vremenskih uslova, helikopteri Raisijevog konvoja sleteli i kopnenim putem krenuli za Tabriz. Još jedna medijska agencija je to izvestila, ali ubrzo povukla informaciju.

Habar mreža: Spasilački timovi pokušavaju da dođu do mesta nesreće

Nakon nekoliko minuta, novinski kanal Khabar napisao u svom podnaslovu : "Nepotvrđene vesti izvestile su o nesreći jednog od helikoptera koji je pratio predsednika na njegovom putovanju. Spasilačke ekipe pokušavaju da stignu do mesta nesreće".

Tasnim: Helikopter koji je prevozio Raisija imao je nesreću

Istovremeno, Tasnim je izašao u javnost sa informacijom: "Neke vesti ukazuju na to da je helikopter sa predsednikom Ebrahimom Raisijem došao nesreću u istočnom Azerbejdžanu. Neki od predsedničkih putnika u ovom helikopteru uspeli su da kontaktiraju centar i time se povećala onda da će se ovaj incident završiti bez gubitka života"

Alirezabigi: Spasioci Crvenog polumeseca traže srušeni helikopter

Ahmad Alireza Begi, predstavnik Tabiza, u razgovoru za novinsku agenciju Khabar Online rekao je da ne zna detalje incidenta, rekavši: "Spasioci Crvenog polumeseca koji su otišli ​​u to područje tragaju za oborenim helikopterom".

Na pitanje da se nesreća dogodila helikopteru, on je rekao: "Ne mogu tačno da kažem".

Habar mreža: Nesreća pri teškom sletanju Raisijevog helikoptera

Takođe, drugi predstavnik provincije istočni Azerbejdžan, koji je tražio da ostane neimenovan, rekao je: "Izgleda da se nesreća dogodila helikopteru gospodina Raisija, nemam tačne informacije".

Prema poslednjim informacijama, Habar je u svom podnaslovu napisao: "Prva vest ukazuje na teško sletanje helikoptera koji je prevozio predsednika. Područje nesreće je proglašeno kao 'Jolfa'".

Fars: Telefoni nisu dostupni

Spasilačke ekipe su na putu ka mestu nesreće. Neki ljudi su mogli da se razgovaraju predsednikovim saputnicima nekoliko trenutaka nakon incidenta, ali telefoni trenutno nisu dostupni. Ranije je jedan od predsedničkih roditelja rekao reporteru Farsa da je helikopter u kom je bio predsednik sleteo zbog maglovitog vremena.

Tvrdnja ISNA-e: Ima povređenih

Prema izveštaju Isne, neke nepotvrđene vesti takođe ukazuju da helikopter u kojem je bio predsednik nije bio na radaru sat vremena. Nema podataka o mestu i načinu pada, prema poluutvrđenim pozivima, izvesno je da je neko od pratilaca povređen, ali nema podataka da li je neko stradao ili ne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA