Vreme čitanja: oko 1 min.

Tusk: Optuženo devet osoba za sabotaže u ime Rusije

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tusk: Optuženo devet osoba za sabotaže u ime Rusije

  • 0
Donald Tusk Foto: Tanjug/AP

Poljski premijer Donald Tusk rekao je danas da je devet osumnjičenih uhapšeno i optuženo da su "direktno učestvovali u aktima sabotaže u Poljskoj u ime ruskih službi".

On je u intervjuu za TVN24 rekao da se, na osnovu informacija koje prikupljaju nadležni organi, obruč steže oko bivšeg ministra odbrane Antona Mačereviča.

Tusk je istakao da je poenta, između ostalog, da se istraži uticaj „ruskih agenata“, ili Kremlja uopšte, „na ono što se dešava u Poljskoj, na različitim nivoima vlasti i administracije“.

"Najvažnije je da u potpunosti povratimo kontrolu nad onim što se dešava na teritoriji poljske države. Takve kontrole nije bilo, ali je vraćamo", rekao je on.

Poslednjih dana u Poljskoj je izbilo nekoliko velikih požara, u kojima su pored ostalog izgoreli veliki tržni centar i autobuska stanica i oštećena jedna škola.

Došlo je i do velikog požara na deponiji hemijskog otpada.

Šef poljskog Biroa za nacionalnu bezbednost Jacek Severa rekao ranije da sumnja na sabotaže uz učešće stranih obaveštajnih službi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA