Vreme čitanja: oko 2 min.

Pratio svoj ukradeni "ajfon", pa podmetnuo požar u pogrešnoj kući: Petoro nastradalo, uključujući i dve bebe

A. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kevin Huj Bui (20), imao je 16 godina kada je počinio jedan od najšokantnijih zločina, on je na sudu priznao krivicu za ubistvo drugog stepena i sada ga očekuje do 60 godina robije

  • 1
Požar, vatrogasci, amerika Printskrin: Youtube/Hemet Eye News

Jedan tinejdžer je pratio svoj ukradeni "ajfon" do naselja u Denveru, gde je mislio da je njegov telefon "pingnuo", zbog čega je u žaru osvete podmetnuo požar u toj kući. Vatra je usmrtila pet osoba, među kojima i dve bebe. Bila je to pogrešna kuća. Tinejdžeru sada preti višedecenijska robija.

Kako prenosi "USA Today", Kevin Huj Bui (20), imao je 16 godina kada je počinio jedan od najšokantnijih zločina. On je na sudu priznao krivicu za ubistvo drugog stepena i sada očekuje izricanje kazne, koje će biti u okružnom sudu u Denveru 2. jula.

Prema navodima policije u požaru je nastradala petočlana porodica iz Senegala. On je koristio aplikaciju "pronađi moj ajfon" koja ga je greškom navela da pogrešne kuće, navela je policija. Bui je požar podmetnuo sa još dvojicom drugova tinejdžera. Nakon priznanja preti mu do 60 godina robije. Njegovi saučesnici su već osuđeni na ukupno 30 godina robije.

Zločin se dogodio 5. avgusta 2020, a u požaru su nastradali Džibril Diol (29), Adja Diol (23), Hasan Diol (25), Kadija Diol (2) i Hava Beje (1). Ti osobe su uspele da se spasu i zadobile su teže telesne povrede u požaru.

Prema policijskim dokumentima na dan zločina, patrola koja je oko 2,40 sati ujutru bila u blizini kada je primećen požar prva je stigla na mesto tragedije i pozvala pomoć. Policajci su pokušali da uđu unutra ali usled ekstremne toplote nisu uspeli.

Sigurnosne kamere sa susednih kuća su pomogle u rešavanju zločina. Bui i saučesnici su nosili dukserice sa kapuljačama. Kod sebe su imali kanister sa benzinom. Oni su ušli u kuću i polili donji sprat benzinom pre nego što su zapalili vatru.

Detektivi su slučaj rešili uz pomoć "Google", zahtevajući informacije o dome da li je neko pretraživao ovu kuću pre požara. Ispostavilo se da su to bili Bui i njegovi saučesnici. Ubrzo je policija dobila prepisku njihovog razgovora na društvenim mrežama uključujući i onu od 14. jula 2020. u kojoj Bui navodi da je opljačkan i da će "lopovi platiti i dobiti ono što zaslužuju".

(Telegraf.rs)

Video: Gume pucale, objekat planuo za nekoliko minuta: Snimci požara sa Galenike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    23. maj 2024 | 14:53

    Kevin sa 16 godina izazvao pozar i usmrtio 5 osoba i moguce da dobije cak 60 godina robije, a kod nas maloletni ubica iz Ribnikara sa duplo vecim brojem ubistava "po zakonu" ne moze krivicno da odgovara?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA