Vreme čitanja: oko 4 min.

Iluzija i predstava za javnost? Španski kralj Felipe VI i kraljica Leticija obeležili dve decenije braka

A. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Glasine o problemima u njihovom braku počele su kada je kraljičin zet Haime del Burgo, koji je bio u baku sa njenom sestrom Telmom Ortiz, objavio kako je bio u emotivnoj vezi sa Leticijom

  • 3
Kraljica Leticija, Letizia Foto: PPE / ddp USA / Profimedia

Španski kralj Felipe VI (56) i njegova supruga kraljica Leticija (51) obeležili su juče dve decenije braka iako im u ovom trenutku svakako nije do slavlja. Kako prenosi nemački "Bild", kraljevska porodica u Madridu suočena je sa serijom optužbi vezanih za prevare i brojne skandale. Njihov brak je navodno iluzija i predstava za javnost.

Par ima dve kćerke princezu Leonoru (18) i princezu Sofiju (17). Glasine o problemima u njihovom braku počele su kada je kraljičin zet Haime del Burgo, koji je bio u baku sa njenom sestrom Telmom Ortiz, objavio kako je bio u emotivnoj vezi sa Leticijom. Nacionalni dnevnik "El Nacional", ubrzo je objavio da je Leticija imala osam različitih ljubavnika zajedno sa zetom.

Pojavile su se i spekulacije da i kralj Felipe VI ima ljubavnicu, a čitav skandal se povezuje sa bivšim kraljem Huanom Karlosom Prvim, ocem današnjeg monarha, a koji se povukao sa trona i koji je važi za vladara sa brojnim ljubavnicama.

Nakon abdikcije oca 19. juna 2014. kralj Felipe VI i kraljica Leticija su zaseli na tron ranije nego što su mislili, a samim tim su se i našli pod pojačanim svetlom javne pozornice. Uz to monarhija se suočila sa nizom izazova. Pojedine regije poput Katalonije pojačale su napore da se otcepe i steknu nezavisnost. Jedno istraživanje iz 2021. pokazalo je da manje od trećine Španaca podržava monarhiju.

Prvi propali brak kraljice Leticije

Pre braka sa kraljem Felipeom VI, kraljica Leticija, popularna TV novinarka, bila je kratko u braku sa svojim profesorom engleskog iz srednje škole Alonsom Gerereom Perezom. Njen prvi suprug bio je devet godina stariji od nje. Venčali su se 1998. posle desetogodišnje veze.

Počeli su da se zabavljaju kada je ona imala 16 godina. Razveli su se 1999. Leticijin zet je naveo da je ona varala i svog prvog supruga sa jednim TV voditeljem. Naveo je da su oni bili zajedno u Meksiku, a kasnije i u Hjustonu i Las Vegasu.

Upoznavanje i ljubav sa Felipeom 

Princ Felipe je Leticiju upoznao na večeri u hotelu Ric u Madridu 2002. Navodno se u to vreme Leticija zabavljala sa svojim budućim zetom Haime del Burgom, koji joj je i kupio verenički prsten. Leticija navodno u početku nije bila zeintersovana za princa.

"On je vrlo zgodan, ali ne volim muškarce sa zlaizanom kosom", navodno se požalila jednoj prijateljici, preneo je "Dailymail".

Leticija je posle rekla da je upoznala nekoga zbog koga će morati da napusti profesiju. Ljubavnik buduće kraljice tada ju je savetovao da ne objavljuje vezu sa princem već samo venčanje.

Huan Karlos i kraljica Sofija protiv Leticije

Prema raznim izvorima bivši španski kralj Huan Karlos Prvi i njegova supruga kraljica Sofija su bili protiv toga da se njihov sin venča sa Leticijom.

"Uništićeš monarhiju", navodno je rekao stari krlaj svom sinu prestolonasledniku, kada ga je ovaj obavestio da će se oženiti sa novinarkom. Kraljica Sofija je plakala i sinu rekla da razmisli "dobro jer je brak za ceo život".

Navodno je princ Felipe tada ucenio roditelje rekavši ili ću se oženiti s njom ili ću se odreći prestola. Kralj Huan Karlos Prvi je pristao na brak tek pošto je Felipe odbio da psisustvuje vojnoj paradi u Madridu izabravši da ostane u Njujorku na večeri koju je organizovao Vudi Alen.

Kasnije je stari kralj odbio da pokrije bilo kakve troškove koje je Leticijina porodica imala oko venčanja.

Odbila da potpiše predbračni ugovor

Nakon što je veridba objavljena i veza se zasnivala na ljubavi, Leticija je odbila da potpiše predbračni ugovor kojim su bili uređeni njihovi odnosi u slučaju razvoda. Leticija se navodno plašila da će završiti kao princeza Dajana u slučaju razvoda. Međutim, Felipe joj se zakunuoi da će se brinuti o njoj u slučaju razvoda, kao i o deci ako ih budu imali.

Susret sa ljubavnikom uoči svadbe

Leticijin zet tvrdi da su se njih dvoje susreli noć uoči venčanja. Navodno su bili u restoranu "El Latigazo" u Madridu.

"Tada me je uzela za ruku i potala - Zašto se nas dvoje nikada nismo venčali. Nisam joj odgovorio. Poslednje što mi je rekla jeste da je nikad ne ostavljam", naveo je Haime.

Sutradan je on bio kum na Leticijinom venčanju.

Izjavila ljubav budućem zetu

Džejmi se posle venčanja princa i novinarke preselio u London, a prilikom jednog dolaska u madrid odseo je u njihovom domu neposredno posle rođenja njihove prve kćerke Leonore. Tada je Leticija navodno Džejmiju izjavila ljubav i par je ponovo počeo romansu iako je ona bila u braku.

Ta romansa je završena 2011. kada ga je leticija pozvala telefonom i rekla mu da više ne mogu da se viđaju. Džejmi je kasnije počeo da se zabavlja sa Leticijinom sestrom sa kojom je bio dve godine u braku.

Huan Karlos tražio od sina da se razvede

Španska kraljevska porodica je 2013. bila u velikoj krizi. Stari kralj je bio optužen za neverstvo i proneveru više miliona evra. Navodno je tada Huan Karlos Prvi poručio sinu da se razvede. Tražio je od sina da ostane nekoliko dana duže u palati, kada su je napustili Leticija i članovi njene porodice.

"Koga je ona zvala da je sačeka na aerodromu. Možda Haimea del Burga?", upitao je kralj svog sina.

Došlo je do svađe tokom koje je kralj sinu u jendom trenutku poručio da se razvede.

(Telegraf.rs)

Video: Kralj Čarls i kraljica Kamila dva puta izlazili na balkon Bakingemske palate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA