Vreme čitanja: oko 1 min.

Policajku Sofiju ubio bivši komadant lokalne policije, bili su u tajnoj vezi? On tvrdi da je čistio pištolj

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nesrećna devojka je umrla u sedištu opštinske policije u Anzoli gde je bila na sastanku sa osumnjičenim muškarcem

  • 0

Sofija Stefani (33) ubijena je u Anzoli a za njenu smrt osumnjičen je Giampiero Gualandi, bivši komandant sada zaposlen u policiji u Bolonji sa kojim je devojka navodno bila u emotivnoj vezi.

Nesrećna devojka je umrla u sedištu opštinske policije u Anzoli gde je bila na sastanku sa osumnjičenim muškarcem. Tokom ispitivanja, Giampiero je iskoristio svoje pravo da se brani ćutanjem.

Prvobitno je navodno rekao da je "čistio pištolj kada se začuo pucanj", što kasnije nije potvrdio niti dao bilo koji drugi nagoveštaj zašto je to ikada izjavio.

Prema policijskoj rekonstrukciji, muškarac je pola sata pre dolaska Sofije u njegovu kancelariju otišao po službeni pištolj, koji je čuvao u drugoj prostoriji stanice. Ovaj neobičan gest istražiteljima nije jasan jer nije postojao motiv da pištolj drži kod sebe koji je odmah nakon toga navodno "eksplodirao".

Prema nezvaničnim izvorima, pištolj je u šaržeru imao više od jednog metka.

U policijskoj stanici ne znaju šta da misle, a ovakav događaj ih je šokirao.

"Sofija je sa nama bila od kraja 2023. godine i imala je dobre odnose sa kolegama. Imala je profesionalan odnos sa Gvalandijem, koji joj je bio nadređen, ali ne znam kakvi su odnosi bili između njih", rekla je glavnokomandujuća Sivlija Fjorini.

Sofija se uglavnom bavila politikom, u okviru Demokratske stranke, čiji je član postala kao veoma mlada devojka. Bila je veoma aktivna na društvenim mrežama i nikada nije propuštala priliku da se pokaže u uniformi policije što sugeriše da je bila ponosna na posao kojim se bavi.

Kako prenose italijanski mediji, Sofija i Gvalandi su bili u srećnim brakovima, ali su imali aferu. Njihova veza je bila puna uspona i padova, što može biti potencijalan razlog ovog tragičnog događaja.

Tužilaštvo trenutno istažuje slučaj i čeka nalaz obdukcije tela Sofije.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA