≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Horor u Akapulku: U čuvenom letovalištu otkriveni leševi šestoro ljudi

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žrtve, koje su bile zadavljene i sa rukama vezanim iza leđa, otkrivene su kasno u ponedeljak

  • 1
Akapulko policija Foto: Shutterstock

Tužioci u Meksiku saopštili su da su pronađena tela četiri muškarca i dve žene naslagana na ulici u pacifičkom letovalištu Akapulko, javlja Fox 10.

Žrtve, koje su bile zadavljene i sa rukama vezanim iza leđa, otkrivene su kasno u ponedeljak. Ubistva su još pod istragom, a njihov identitet nije objavljen.

Prošle nedelje, pet raskomadanih tela pronađeno je razbacano na ulici u Akapulku, pri čemu je jedna od žrtava bio kandidat za mesto u opštinskom veću u obližnjem gradu Kojuka de Benitez.

Meksičke narko-bande često ubijaju svoje žrtve gušenjem, bilo davljenjem ili omotavanjem lepljive trake ili plastičnih kesa oko njihovih glava, prema izveštaju Associated Pressa.

Akapulko se još oporavlja nakon što ga je pogodio uragan pete kategorije Otis u oktobru prošle godine, koji je za sobom ostavio 52 mrtvih i oštetio brojne hotele duž obale.

Početkom aprila, Eduardo Čavez, šef opštinske saobraćajne policije u Akapulku, pronađen je mrtav sa prostrelnim ranama.

Narko-karteli u Meksiku često primoravaju vozače autobusa i taksija da rade za njih i mogli bi biti besni zbog saobraćajnih zaustavljanja takvih vozila, izveštava AP. Video snimci navodno postavljeni na društvene mreže u martu prikazuju članove narko-bandi kako brutalno tuku vozače autobusa u Akapulku jer nisu delovali kao stražari za kartel.

Mesec dana pre toga, tela dva zadavljena muškarca pronađena su na popularnoj plaži Kondesa.

Stejt department savetuje Amerikance da ne putuju u državu Gerero, gde se nalazi Akapulko, "zbog kriminala".

"Kriminal i nasilje su rašireni. Naoružane grupe deluju nezavisno od vlade u mnogim oblastima Gerera", upozorava Stejt department.

"Članovi ovih grupa često postavljaju blokade na putevima i mogu koristiti nasilje prema putnicima. Američki građani i zakoniti stalni stanovnici bili su žrtve kidnapovanja prethodnih godina."

(Telegraf.rs)

Video: Snimak je kao iz vestern filmova: Policajci na konjima jurili i uhvatili lopova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    24. maj 2024 | 18:15

    Njima je lako oni imaju poručnika mcwolf iz serije Akapulko heat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA