Vreme čitanja: oko 1 min.

Tramp održao veliki miting u Bronksu, želi glasove Afroamerikanaca i Latinoamerikanaca: Čeka ga težak zadatak

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je Trampov prvi miting u Njujorku posle osam godina

  • 0
Donald Tramp miting Bronks Tranjug/AP

Donald Tramp, bivši predsednik Sjedinjenih Država, održao je veliki miting u južnom Bronksu u pokušaju da pridobije glasove Afroamerikanaca i Latinoamerikanaca uoči predsedničkih izbora u novembru, na kojima će gotovo izvesno biti kandidat Republikanske stranke.

Kako je preneo "BBC", među onima koji su delili binu sa Trampom bili su Afroamerikanac Bajron Donalds, uticajni republikanac sa Floride, za koga se spekuliše da bi mogao da bude njegov kandidat za potpredsednika.

Ovo je Trampov prvi miting u Njujorku posle osam godina. Nije tajna da on želi da ostvari veći uticaj među biračima iz etničkih manjina. Poslednja istraživanja javnog mnjenja koje su sproveli "Njujork tajms" i "Siena" pokazuju da u ovoj grupi aktuelni predsednik Džozef Bajden gubi podršku.

U Bronksu većinu stanovništva čine upravo Latinoamerikanci i Afroamerikanci i ovaj deo Njujorka važi za snažno utočište Demokratske stranke.

"Inspirisali smo čitav svet. Najveći negativni uticaj ilegalne imigracije je na Afroamerikance i Latinoamerikance, oni gube posao, gube svoje kuće i gube sve što imaju", rekao je Tramp, između ostalog u govoru koji je trajao oko 90 minuta.

Pre njegovog dolaska bilo je neizvesno kako će ga građani primiti.

"Voleo bih da on nestane. Ne znam nikoga ko će glasati za njega", rekao je jedna od žitelja Bronksa.

U Krotona parku je bilo pojačano prisustvo policije, a pojačanje je stiglo iz Njujorka.

"Ono što je Tramp uradio dolaskom ovde je za svaki respekt. Kada je Tramp bio predsednik nije bilo ratova nije bilo sukoba Rusija-Ukrajina ili Izrael-Gaza", rekao je Džefri Dejvis, za "BBC".

Tramp će imati težak zadatak ukoliko želi da pobedi u Bronksu. Na izborima 2020. on je ovde osvojio tak 16 odsto glasova naspram Bajdenovih 83 odsto. Na izborima 2016. kada je Trampu protivnica bila Hilari Klinton, osvojio je još manje glasova - ispod deset odsto. Uprkos tome Tramp je 2016. pobedio i postao predsednik.

(Telegraf.rs)

Video: Tramp dao autogram konobarici, pred masom joj se potpisao na potpuno neočekivanom mestu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA