Vreme čitanja: oko 1 min.

Serijskoj ubici beba odbijena žalba na presudu, ostaće iza rešetaka do kraja života

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubica beba je iznela četiri osnova žalbe, a u svakoj je tvrdila da je sudija pogrešno odbio zahtev koji je podnet u njeno ime tokom suđenja

  • 0
Soba Lusi Letbi, Lucy Letby Foto: Twitter/@cheshirepolice

Lusi Letbi je odbijena dozvola za žalbu protiv presuda za ubistvo sedam beba i pokušaj ubistva šest drugih, javlja Sky News.

Letbijeva je osuđena na 14 doživotnih kazni u avgustu prošle godine, nakon što je osuđena za izvršavanje krivičnih dela na neonatalnoj jedinici bolnice Vojvotkinje od Čestera, gde je radila kao medicinska sestra, između juna 2015. i juna 2016. godine.

U petak si sudije odbile zahtev za žalbu. Razlog za odluku nije objavljen.

U aprilu ove godine, 34-godišnjakinja je ponovo podnela zahtev za dozvolu žalbe pred troje sudija na Vrhovnom sudu u Londonu.

Iznela je četiri osnova žalbe, a u svakoj je tvrdila da je sudija pogrešno odbio zahtev koji je podnet u njeno ime tokom suđenja.

Letbijeva, iz Herforda, proglašena je krivom za sedam slučajeva ubistva i sedam slučajeva pokušaja ubistva, od kojih su dva bila protiv iste bebe, a oslobođena je od optužbi za još dva pokušaja ubistva nakon suđenja koje je trajalo 10 meseci pred sudom u Mančesteru.

Porota nije mogla da donese presude o šest slučajeva pokušaja ubistva, koji se odnose na petoro dece.

(Telegraf.rs)

Video: Policija pretražuje dvorište serijskog ubice kako bi pronašli žrtve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA