Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski posetio Harkov: Ukrajinski vojnik ukrao tenk i predao se ruskoj vojsci

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski se sastao sa vojnim zvaničnicima i posetio veliku štampariju dan nakon što je uništena u ruskom napadu u kojem je ubijeno sedmoro ljudi, prenosi Rojters

  • 2
Rusko oružje naoružanje rat u Ukrajini tenkovi Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski vojnik Lihačev Maksim Anatoljevič ukrao tenk svoje vojske i predao se ruskoj vojsci, saopštio je portparol milicije samoproglašene Donjecke Narodne Repulike Danil Bezanov.

Ovaj vojnik 110. brigade ukrajinske vojske ukrao je tenk T-64 jer je smatrao da će tako bezbednije stići do ruskih pozicija, gde je već očekivan njegov dolazak na osnovu prethodnog dogovora, prenose RIA Novosti.

Lihačev je rođen u Lugansku, a ušao je u ukrajinsku vojsku 2022. godine, po povratku iz Poljske.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo da danas da se ove nedelje ukupno 67 vojnika Ukrajine predalo ruskoj vojsci.

U međuvremenu, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je danas grad Harkov na severoistoku Ukrajine, koji je u prethodnim danima bio pod pojačanim vazdušnim napadima Rusije.

Zelenski se sastao sa vojnim zvaničnicima i posetio veliku štampariju dan nakon što je uništena u ruskom napadu u kojem je ubijeno sedmoro ljudi, prenosi Rojters.

"Danas sam u Harkovu. Dobio sam novosti o odbrambenim operacijama, naročito u gradu Vovčansk, kao i o popravljanju štete na energetskoj infrastrukturi", napisao je Zelenski na platformi X.

Rusija tvrdi da pokušava da udalji ukrajinske snage koje napadaju pogranične ruske teritorije kao što je grad Belgorod, a agencija Rojters navodi da Rusija često lansira vazdušne napade iz tog grada.

Iz Kijeva se tvrdi da je ruski napad na Harkov zapravo pokušaj da se tu preusmere već brojčano slabije ukrajinske trupe na istoku države.

Većina energetske infrastrukture je ozbiljno oštećena u Harkovu, gradu u kojem živi 1,3 miliona ljudi i za koji Zelenski kaže da zaslužuje "podršku, zahvalnost i poštovanje" Ukrajine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ovako izgledaju aktuelne borbe u Ukrajini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    24. maj 2024 | 17:39

    A ZASTO DA POGINE ???ZAR ZBOG NATO FASISTICKIH INTERESA!!!

  • eNL

    24. maj 2024 | 17:16

    što se ne preda i ovaj pajac Zeleni, pa Ko njega sluša i dalje nije mi jasno. Izgleda da je Zeleni dobro sakrio novac koji je dolazio od zapadnih zemalja pa sad ne smeju da ga “ diraju” jer ode posle lova i dolari 😃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA