Vreme čitanja: oko 1 min.

Sin (3) poznate zvezde doživeo nesreću, danima bio klinički mrtav: Kad ga je majka poljubila, desilo se čudo

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tim je proveo gotovo sat vremena reanimirajući Levija

  • 0
Bolnica dete Foto-ilustracija: Shutterstock

Levi (3) doživeo je tešku nesreću u utorak, kada je dečijim traktorčićem upao u reku u blizini grada Milforda u saveznoj državi Juta u SAD-u. Dečak, inače sin poznate rodeo zvezde Spensera Rajta, je odmah prevezen u bolnicu i nakon nekoliko pregleda proglašen je klinički mrtvim.

Njegova majka, Kali Rajt, danima je bila uz svog trogodišnjeg sina, a sinoć je na svom Fejsbuk profilu objavila neverovatne vesti, piše Hojte.

"Levi se probudio!", napisala je ona.

Kako izveštava ABC4, dečak je imao nesreću u utorak. Oko 18 časova pao je u reku. Spasilac ga je izvukao iz vode i pokrenuo mere oživljavanja. Tim je proveo gotovo sat vremena reanimirajući Levija.

Dečak je pokazao "aktivnosti mozga" nakon što ga je majka poljubila, ali kako ona navodi, njegov mozak bio je duže vreme bez kiseonika.

"Nema povratka. Ne možemo biti sebični i odugovlačiti ovo danima, on to ne zaslužuje. Uskoro ćemo ga isključiti sa aparata za održavanje života i držati ga dok ne izdahne na Zemlji."

Na savet mladog lekara, roditelji su sačekali još malo pre nego što su prekinuli mere održavanja života. Lekar je primetio aktivnost na monitoru koji je registrovao aktivnost Levijevog mozga.

"Isto se desilo kada smo mu pustili zvukove dinosaura iz jedne od njegovih omiljenih knjiga, a zatim opet kada ga je Kali poljubila", izjavio je prijatelj porodice.

Lekar je odlučio da "da Leviju više vremena" i tada se desilo čudo - detе se probudio u četvrtak uveče.

"Postao je malo nemiran, pa smo ga ponovo smirivali", napisala je njegova majka, ali bila je presrećna.

(Telegraf.rs)

Video: Vatrogasci pod rotacijom stigli ispred kuće kod koje je nestala Danka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA