Vreme čitanja: oko 1 min.

Poginula dva dečaka od 2 i 5 godina: Još najmanje 9 poginulih u tornadu u Teksasu i Oklahomi

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

250.000 domaćinstava ostalo je bez struje u Teksasu, Oklahomi i Arkanzasu

  • 1
Tornado Ajova Foto: Tanjug/AP

Najmanje 11 ljudi je poginulo, dok su brojni povređeni u tornadu koji je pogodio američke savezne države Teksas, Oklahomu i Arkanzas.

Šerif teksaškog okruga Kuk Rej Sapington naveo je da je u tom okrugu poginulo najmanje sedam ljudi, od kojih dva deteta stara dve i pet godina, prenosi AP.

Tornado je izazvao štetu na magistralnom putu koji povezuje Teksas i Oklahomu, kao i na kućama i dalekovodima u brojnim gradovima u Teksasu, Oklahomi i Arkansasu, ostavljajući 250.000 domaćinstava bez struje, prenosi Rojters.

Tornado je u subotu uveče pogodio okrug Denton, a nema podataka o eventualno povređenima, saopštili su lokalni zvaničnici.

Oluja je izazvala štetu i u gradu Klermoru u Oklahomi gde je oborila dalekovode, čupala drveće i dovela do blokade puteva, saopštila je policija.

Toplotni talas pogodio je jug Teksasa, gde je za vikend u pojedinim mestima prognozirana temperatura do 49 stepeni Celzijusovih.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Zastrašujuć snimak iz Kine: Tornado udario u toranj za struju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA