Vreme čitanja: oko 2 min.

Četiri maloletnice izbodene u bioskopu: Prerušeni muškarac ušao bez karte, otišao do sale i krenuo da ubada

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Vidim tu decu kako silaze niz stepenice i samo plaču. Izgledali su zaista uplašeno, kao da su upravo gledali horor, a ne dečji film", rekao je Mateo Rohas , koji je u trenutku napada bio u bioskopu

  • 1
Bioskop Foto: Shutterstock

Muškarac, koji je osumnjičen da je izbo četiri devojke uzrasta od 9 do 17 godina kada je upao u bioskop u Bostonu, uhapšen je i povezuje se sa još jednim slučajem napada u restoranu u Plimotu.

Muškarac je nožem izbo četiri devojke u bioskopu koji se nalazi oko 20 kilometara južno od Bostona oko 18 časova, po lokalnom vremenu, saopštila je policijska uprava.

Policija je saopštila da je muškarac ušao u bioskop bez karte, spustio se do sale, a zatim ničim izazvan napao četiri devojke, starosti od 9 do 17 godina. Devojčice su hospitalizovane sa povredama koje nisu opasne po život, saopštila je policija.

"Toliko je srceparajuće da je ono o čemu ću razmišljati ostatak noći je da vidim tu decu kako silaze niz stepenice i samo plaču. Izgledali su zaista uplašeno, kao da su upravo gledali horor, a ne dečji film", rekao je Mateo Rohas, koji je u trenutku napada bio u pozorištu.

Zaposleni, koji je radio na izdavanju grickalica i pića u bioskopu u vreme napada, opisao je osumnjičenog da je nosio "preveliki kaput, naočare za sunce i dugu plavu periku".

Osumnjičeni je pobegao sa lica mesta u crnom terencu, ali je policija uspela da sazna njegovu registarsku tablicu pomoću video-snimka i locirala ga je u Plimutu nakon što je navodno učestvovao u "sličnom napadu" tamo, saopštila je policija.

Policijski službenici su saznali da se drugi potencijalni napad dogodio oko 19 časova u restoranu Mekdonalds, gde su navodno izbodeni 21-godišnja žena i 29-godišnji muškarac. Obe žrtve su zadobile povrede koje nisu opasne po život i nalaze se na lečenju u obližnjoj bolnici. Policija je saopštila da se čini da su "zločini povezani".

"Preliminarna istraga sugeriše verovatnu vezu sa ranijim incidentom u bioskopu u Brejntriju koji je rezultirao povredama koje nisu opasne po život četvoro maloletnika", saopštila je državna policija Masačusetsa.

Osumnjičeni je priveden i nalazi se na lečenju u obližnjoj bolnici.

Izvori su rekli za VBZ-TV I-Team da se veruje da je osumnjičeni takođe povezan sa istragom ubistva u Dip Riveru, Konektikat. Policija Konektikata objavila je upozorenje za njega ranije u subotu, opisujući ga kao naoružanog i opasnog i verovatno naoružanog nožem od 10 inča, rekli su izvori.

Ime osumnjičenog i optužbe sa kojima se suočava nisu odmah objavljeni.

(Telegraf.rs)

Video: Anketa: Šta narod Tuzle misli o stravičnom zločinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    27. maj 2024 | 14:01

    "bioskop u Bostonu" - КАКО је тек на Флориди, Калифорнији... ужас...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA