Vreme čitanja: oko 2 min.

Majci preti smrtna kazna zbog ubistva male Elene: Odbrana krivicu svaljuje na društvene mreže, evo zašto

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odbrana takođe tvrdi da su informacije o seksualnom zlotavljanju bebe, koje su se pojavile u javnosti, netačne

  • 0
Erica Lawson Foto: BELL COUNTY DETENTION CENTER

Majka iz Kentakija nalazi se iza rešetaka pošto tužioci tvrde da je toliko zlostavljala svoju ćerku da je to rezultiralo smrću male devojčice. Međutim, njeni advokati navode da su glasine koje kruže na društvenim mrežama negativno uticale na slučaj, piše časopis People.

Erika Loson (21) optužena je za ubistvo drugog stepena, neuspeh u prijavljivanju zavisnosti, zanemarivanju ili zlostavljanju deteta, zlostavljanje prvog stepena i svestan rizik po život prvog stepena u vezi sa smrću svoje 17-mesečne ćerke Elene, pokazuju sudski zapisi koje je pregledao People.

Policijska uprava Midlsboro uhapsila je Losonovu 2023. godine nakon što je Elena umrla u bolnici u Tenesiju 30. jula te godine zbog povreda. Losonova se sada nalazi u zatvoru okruga Bel, u Kentakiju, uz kauciju od milion dolara.

Prema izveštajima WBIR-10, Elenin ujak je pre njene smrti otišao u policiju da prijavi sumnju na zlostavljanje deteta, ali vlasti tada nisu mogle da lociraju Elenu.

Tužilac Liza Fugate traži smrtnu kaznu za Losonovu. Advokati odbrane bore se protiv toga, tvrdeći da su glasine sa društvenih mreža narušile slučaj. Odbrana je zatražila od države da dokaže zašto se slučaj Losonove kvalifikuje za smrtnu kaznu.

"Mislim da su društvene mreže važan element dok razgovaramo o ovom slučaju", rekao je Greg Kolson, jedan od advokata odbrane Losonove, za People.

"Postoji ogroman broj pregleda na društvenim mrežama i stotine hiljada interakcija koje su očigledno netačne i suprotne dokazima", tvrdi on.

Odbrana takođe tvrdi da su prošle izjave Fugateove, koja je ranije tvrdila da je Elena seksualno zlostavljana, lažne. Prema zahtevu odbrane za ukidanje smrtne kazne, na koji se poziva WATE, nije bilo "nikakvih dokaza da je bilo ko seksualno zlostavljao dete", niti da je pronađen bilo kakav muški DNK na Eleni. Kao odgovor na te zahteve, Fugate je tvrdila da su dodatna testiranja trenutno u toku.

"Medicinski veštak nije pronašao dokaze o seksualnom zlostavljanju", rekao je Kolson.

Advokati odbrane Losonove takođe traže promenu mesta suđenja zbog pretnji i interesovanja javnosti za slučaj. Odbrana takođe tvrdi da su lažne tvrdnje o Eleninoj smrti širene na društvenim mrežama.

People je kontaktirao Fugateovu za komentar, ali nije dobio odgovor.

Sledeći datum kada će se Losonova pojaviti na sudu je 5. jun. Kolson kaže da će se Losonova izjasniti da nije kriva i da će odbrana "nastaviti energično da brani klijentkinju".

(Telegraf.rs)

Video: Ovde je pretučen muškarac koji je pokušao da zaštiti sina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA