Vreme čitanja: oko 1 min.

Borci za zaštitu prava životinja vandalizovali prvi zvanični portret kralja Čarlsa Trećeg

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema rezultatima jednog istraživanja, na 45 životinjskih farmi širom Velike Britanije zabeleženo je kršenje više od 300 raznih propisa

  • 0
Kralj Čarls Treći Velika Britanija Tanjug/AP

Dvojica aktivista za zaštitu prava životinja vandalizovali su novi portret britanskog kralja Čarlsa Trećeg u galeriji Filip Muld u Londonu.

Oni su danas oko 12 sati po lokalnom vremenu, kako je preneo Dailymail, upali u galeriju i prelepili kraljev portret koji je inače izazvao brojne kontroverze kada je otkriven jer na njemu po mnogima previše dominira crvena boja.

Kraljev portret su prelepili sa posterom i porukom iz popularne animirane serije Valas i Gromit.

"Kralj Čarls je veliki ljubitelj ove serije i nismo mogli da zamislimo bolji način da se privuče pažnja na katastrofalno stanje na životinjskim farmama. Kralj je rekao da je zabrinut zbog životinja koje pate i sada je savršeno vreme za njega da se kaže istina o životinjskim farmama", rekao je jedan od vandala.

Prema rezultatima jednog istraživanja, na 45 životinjskih farmi širom Velike Britanije zabeleženo je kršenje više od 300 raznih propisa.

(Telegraf.rs)

Video: Dolazak kralja Čarlsa i kraljice Kamile zlatnom kočijom u Vestminstersku opatiju na krunisanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA