Gej rođak kralja Čarlsa postaje zvezda mafijaškog rijalitija: Zove se Ajvar i ima neverovatnu životnu priču

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Lord Ajvar Mauntbaten je ranije bio u centru pažnje kada je postao prvi član šire kraljevske porodice koji je imao istopolno venčanje

Lord Ajvar Mountbaten, iz proširenog članstva britanske kraljevske porodice, postaće rijaliti zvezda pridružujući se trećoj sezoni serije The Traitors, javlja časopis People.

U sredu, 5. juna, objavljena je nova postava, koja uključuje lorda Ajvara, kao i 20 drugih učesnika.

Serija, koju vodi voditelj Alan Kaming, prati grupu učesnika koji se takmiče u igri sličnoj mafiji dok rade zajedno kako bi eliminisali druge učesnike u nadi da će osvojiti glavnu nagradu.

Iako Ajvar nije toliko prisutan u javnosti kao njegov rođak kralj Čarls, prethodno je bio u centru pažnje kada je 2018. godine postao prvi član šire kraljevske porodice koji je imao istopolno venčanje.

Od njegovih rodbinskih veza sa kraljem Čarlsom do toga kome je on kum, evo svega što treba da znate o Ajvarovim vezama sa kraljevskom porodicom.

On je drugi rođak kralja Čarlsa

Kralj Čarls Treći Tanjug/AP

Rođen u martu 1963. godine, Ajvar je sin Dejvida Mauntbatena, trećeg markiza od Milford Hejvena, i Dženet Mercedes Brajs. Preko očeve strane, kraljica Viktorija je njegova prapraprabaka.

Takođe preko oca, on je drugi rođak kralja Čarlsa i prvi rođak po prvoj liniji preminulog oca monarha, princa Filipa.

Pohađao je istu školu kao princ Filip i kralj Čarls

Ajvar je pohađao školu Gordonstoun u Škotskoj pre nego što je diplomirao na koledžu Midlberi u Vermontu. Princ Filip i kralj Čarls su obojica pohađali Gordonstoun tokom svoje mladosti.

Princ Filip mu je bio očinska figura

Princ Filip Foto: Tanjug/AP

Nakon smrti njegovog oca u aprilu 1970. godine, lord Ajvar je rekao da je princ Filip bio očinska figura za njega i njegovog brata Džordža Mauntbatena, četvrtog markiza od Milford Hejvena.

"Princ Filip, tada 49 godina, i ujak Diki su stali uz moju majku, koja je ostala udovica sa samo 31 godinom", rekao je jednom prilikom. "Ona je bila veoma zahvalna vojvodi što je pazio na nju i što je bio neka vrsta očinske figure za nas, njena dva sina."

Dodao je da je princ Filip bio sjajan slušalac i često bi mu pričao priče o njegovom ocu.

"U kasnijim godinama, sedeo bih sa njim i postavljao beskrajna pitanja o ocu. Bilo je divno imati nekoga ko bi mi mogao reći sve o njemu", objasnio je.

"Princ Filip je bio divan slušalac; mogli ste mu reći bilo šta sve dok ste bili iskreni i otvoreni. Bio je srećan da sasluša vaše misli. Ali ako bi imao neki savet za koji je smatrao da treba da čujete, dao bi vam ga."

Rođaka mu ubila IRA

Pradeda orda Ajvara bio je Erl Mauntbaten od Burme (rođen kao princ Luis od Batenberga), koji je imao blizak odnos sa svojim nećakom, princom Filipom.

Kada je Filipova majka, princeza Alisa od Batenberga, dijagnostikovana sa šizofrenijom, a njegov otac, princ Andrej od Grčke i Danske, napustio porodicu kako bi živeo u Monte Karlu nakon proterivanja iz Grčke, budući suprug kraljice Elizabete otišao je da živi sa Mauntbatenovima, sa svojim ujakom koji je bio očinska figura.

Mauntbaten je bio blizak s ocem Elizabete, kraljem Džordžom VI, i organizovao je prvi susret tadašnje princeze i Filipa kada je britanska kraljevska porodica posetila Kraljevsku pomorsku akademiju 1939. godine.

Mauntbatten je nastavio da ostaje blizak sa Filipom i kraljevskom porodicom, posebno sa Čarlsom, sve do svoje tragične smrti 1979. godine od strane IRA terorista.

Vojvoda i vojvotkinja od Edinburga su kumovi njegovih ćerki

Lord Ajvar izgleda da ima blizak odnos sa princom Edvardom i Sofijom, vojvodom i vojvotkinjom od Edinburga. U stvari, kraljevski par je kumovi dvoje njegove dece.

Kroz svoj prvi brak sa Penelopi En Vere Tompson, Ajvar je dobio troje dece, ćerke Elu Luiz Džordžinu Mauntbaten, Aleksandru "Aliks" Houp Viktoriju Mauntbaten i Luiz "Luli" Kseniju Rouz Mauntbaten. Princ Edvard je kum Ele, dok je Sofija kuma Aleksandre.

On je kum ledi Luiz Vindzor

Pored toga što princ Edvard i Sofija kumovi njegovoj deci, Ajvar je takođe kum jednog od njihovih. On je jedan od kumova njihove ćerke, ledi Luiz Mauntbaten-Vindzor, zajedno sa ledi Sarom Čato, ledi Aleksandrom Eterington, Franješkom Švarcenbah i Rupertom Eliotom.

Ajvar je čak prisustvovao krštenju ledi Luiz u zamku Vindzor u aprilu 2004. godine, gde je pozirao zajedno sa novorođenčetom, njenim roditeljima i drugim kumovima.

Prvi član kraljevske porodice koji je imao istopolno venčanje

Nakon 17 godina braka, lord Ajvar se sporazumno razveo od supruge Penelopi En Vere Tompson u novembru 2011. godine.

Godine 2016. izašao je u javnost kao gej, otkrivajući svoju vezu sa Džejmsom Kojlom. Par se venčao u septembru 2018. godine, s Ajvarovom bivšom suprugom koja ga je ispratila do oltara.

Venčanje je bilo istorijski trenutak jer je označilo prvo istopolno venčanje u kraljevskoj porodici. U eseju za The Independent objavljenom 2023. godine, lord Ajvar se osvrnuo na ovu prekretnicu kao i na medijsku pažnju koja je usledila nakon što je izašao u javnost.

Primijetio je da je "veliki medijski interes" bio "prilično uznemirujući".

"Reakcija mojih prijatelja i porodice me je mnogo zabrinjavala i pitao sam se da li će se moj svet odjednom srušiti oko mene", nastavio je.

Međutim, primetio je da je reakcija njegove porodice "bila izuzetno podržavajuća i uskoro je postalo jasno da u šemi stvari, vaša seksualnost nema značaja za druge."

Više nije toliko uključen u kraljevsku porodicu

Iako je Ajvar odrastao blizak sa raznim članovima kraljevske porodice, rekao je da više nije toliko aktivno uključen u porodicu.

"Porodica je postala veoma velika", objasnio je. "Kada smo bili mlađi, išli smo na kraljevske događaje sve vreme. Ali sada kada su svi dobili decu, sasvim ispravno je da se sve smanjilo."

Primetno je da povremeno prati članove kraljevske porodice na poslovna putovanja u inostranstvo i održava blizak odnos sa princom Edvardom.

"Oni me veoma podržavaju i misle da je Džejms sjajan", rekao je lod Ajvar Mauntbaten.

(Telegraf.rs)

Video: Lupalo po prozoru nekoliko minuta: Jako nevreme praćeno krupnim gradom pogodilo Užice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA