Ovo je Ana, žena koju je muž ubio jer je dobila starateljstvo nad decom: Zadavio je kaišem, pa bacio u kola

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Ana je bila izuzetna osoba, ljubazna prema svojoj deci preko svih granica, posvećena poslu. Oboje su doktori", rekao je David Kalanka, prijatelj Ane S.

Nesrećna Ana S, 40-godišnja Italijanka ruskog porekla, ubijena je zbog borbe oko starateljstva nad decom. Pronađena je mrtva u automobilu, a na glavi joj je bila crna plastična kesa vezana električnom žicom. Kada je kesa uklonjena, ustanovljeno je da joj je kaiš vezan oko vrata.

Prema prvim izveštajima, osumnjičeni Andrea P. je zadavio svoju bivšu partnerku, a onda telo stavio u gepek i predao se policiji.

"Ana je bila izuzetna osoba, ljubazna prema svojoj deci preko svih granica, posvećena poslu. Oboje su doktori", rekao je David Kalanka, prijatelj Ane S.

"Za slučaj smo saznali od brata koji je čitao vesti u novinama. Pročitao je uzrast dece i da su je bilo sporno starateljstvo nad njima. Spojio sam dva i dva. Bio sam skrhan", dodao je.

Takođe, on kaže da je Ana radila po ceo dan ali da se nije žalila jer je to radila zbog svoje dece. Pre dve godine je našla posao u Italiji kada je i došla tamo.

"Išla je iz Austrije tamo-amo. Imala je stipendiju za rad na radiologiji u Modeni", dodaje prijatelj.

Andrea Paltrinieri, Anna Sviridenko Foto: Privatna arhiva

Brak je okočan nakon pet godina a posle razvoda je situacija između partnera postala jako napeta.

"Bilo je tu dosta tužbi, hteo je da uzme decu da ima puno starateljstvo nad njima", objašnjava David.

Prema pisanju medija, Andrea se vratio da živi sa roditeljima nakon što se rastavio sa ženom.

Ona je pokrenula postupak pred sudskim organom Insbruka (Austrija) za regulisanje primarnog starateljstva nad dvoje maloletne dece i ostvarivanja prava na posete.

Dana 17. maja 2023. odlučeno je o smeštaju dece u dom majke i o pravu na posetu.

Osumnjičeni se u januaru 2024. godine žalio građanskom sudu u Modeni za razdvajanje sa optužbama protiv žene, osporavajući austrijsku jurisdikciju.

U februaru ove godine, žrtva je podnela još jedan zahtev sudu u Insbruku da dobije isključivo starateljstvo nad dvoje dece.

(Telegraf.rs)

Video: Prijatelj objavio poslednje snimke proslave rođendana nestale Ane Volš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA