Francuski predsednik poljubio u ruku Đorđu Meloni, snimak govori više od reči: Ko je video prevrtanje očima?

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Na snimku se vidi kako Makron prilazi osobama koje stoje do Đorđe, onda dolazi i do nje, pozdravlja je, a onda joj ljubi ruku.

Francuski predsednik Emanuel Makron i italijanska premijerka Đorđa Meloni sreli su se na samitu G7 u letovalištu Borgo Enjacija u Italiji a njihov susret prošao je više nego zapaženo.

Na društvenim medijima su se pojavili video-snimci njihovog pozdravljanja gde Đorđa Meloni vidno prevrće očima kada ugleda francuskog predsednika.

Na snimku se vidi kako Makron prilazi osobama koje stoje do Đorđe, onda dolazi i do nje, pozdravlja je, a onda joj ljubi ruku.

Njena gestikulacija je prilikom pozdrava jako uzdržana, uz blagi osmeh, reklo bi se pomalo kiseo.

Makron, koji je raspisao parlamentarne izbore u Francuskoj nakon što je njegova stranka ostvarila loš rezultat na prošlonedeljnim evropskim izborima, rekao je da mu je žao što se reč "abortus" ne nalazi u završnoj deklaraciji.

"Nema razloga da izazivamo kontroverzu o pitanjima o kojima smo se odavno dogovorili. I mislim da je duboko pogrešno, u teškim vremenima poput ovih, koristiti dragoceni forum, kao što je G7, na kampanju", rekla je Meloni.

U nacrtu završne izjave sa samita navodi se da je G7 ostala pri obavezama preuzetim u završnom kominikeu prošlogodišnjeg G7 u Hirošimi, koji se posebno odnosio na abortus.

Meloni je istakla da zaključci sa ovogodišnjeg samita podsećaju na zaključke iz Hirošime, u kojima je istaknuta potreba da se osigura ''bezbedan i legalan'' abortus, prenosi Ansa.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA