Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojčica (3) umrla nakon što je majka pokušala da joj ukloni vaške: Tragedija potresla Balkan

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija je pokrenula istragu, a majka je u prvi mah tvrdila da nije kupala decu, već da je sredstvo slučajno prosula na pod u kući

  • 0
Vaške u kosi Foto: Shutterstock

Devojčica (3) je umrla u Rumuniji, a njena sestra (8) je u teškom stanju nakon što ih je njihova majka direktno izložila sredstvu za uništavanje parazita kod ovaca.

Devojčice iz sela Pausa su bile hitno prebačene u bolnicu sa prvim znacima trovanja, a majka je odbijala da prizna šta je uradila dok je lekari na to nisu primorali, kako bi mogli da učine sve da spasu decu. Nažalost, za mlađu devojčicu pomoći nije bilo.

Policija je pokrenula istragu, a majka je u prvi mah tvrdila da nije kupala decu, već da je sredstvo slučajno prosula na pod u kući.

"Ispalo mi je to na patos kada sam otvarala vrata. Devojčice su se igrale na podu, možda im je ušlo u oči ili usta. Ne znam, ne mogu da znam", rekla je navodno majka prilikom ispitivanja.

Devojčice su prvo dobile osetile mučninu, a potom su krenule da povraćaju. Nedugo potom su roditelji pozvali hitnu pomoć.

"Nisam znao šta je to"

"U prvi mah nije bilo jasno da su deca okupana tim sredstvom. Ona je tek oko 10 sati priznala to", rekao je direktor bolnice u koju su devojčice dovezne.

Nažalost, stanje mlađe devojčice je iz časa u čas bilo sve gore i gore.

"Zbog pogoršanja stanja dete je hitno prebačeno na intenzivnu negu bolnicu u Kluju, gde je nažalost preminula", naveli su iz policije.

Druga devojčica je trenutno stabilno, ali je u veoma teškom stanju.

"Nisam znao kakvo je to sredstvo, da sam znao, nikad ne bi dopustio da se koristi. Htela je da im ukloni vaške, ne da ih ubije", rekao je otac devojčica.

Mediji pišu da porodica ima petoro dece starih između 2 i 14 godina. U istragu se uključio i Centar za socijalni rad.

"Ovo je bio nesrećan slučaj. U toku je istraga kako bi se procenili uslovi u kojima deca žive. Deca idu u vrtić i školu i redovni su na nastavi", naveli su iz Centra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA