Evo šta spaja Srbe, Albance i Rome u Bujanovcu, a obožavaju ga i političari! (FOTO)

U malom ugostiteljskom objektu u toku dana se bezbroj puta izgovori i "dobar dan" i "mirdita". Srbi, Albanci i Romi se slažu da je burek kod Ise najbolji u ovom kraju i da mu nema premca

  • 35

U buregdžinici "BIS" u Bujanovcu redovni su gosti i Srbi, Albanci i Romi, a kako vlasnici kažu "nema ministra koji je svratio u Bujanovac, a da nije probao njihov burek".

U malom ugostiteljskom objektu u toku dana se bezbroj puta izgovori i "dobar dan" i "mirdita". Srbi, Albanci i Romi se slažu da je burek kod Ise najbolji u ovom kraju i da mu nema premca.

- Ovo je neka vrsta porodičnog biznisa. Već 17 godina moj otac Isa i njegov ortak prave i prodaju burek ovde u Bujanovcu. Evo, trenutno moj brat od tetke i ja radimo i služimo mušterije - priča Dzdan Sarda.

Sa osmehom dodaje da je Isin burek najbolji čak i kada ga Isa ne sprema.

- Nema neke posebne tajne, reč je o porodičnom receptu nas Goranaca, spremamo ga sa mnogo ljubavi i važno je da je uvek svež - kaže Dzdan.

Jedan od kupaca kaže da već sedam godina obavezno svrati u buregdžinicu svakog puta kada poslovno dođe u Bujanovac. Ukoliko nema vremena da ga pojede u pekari ponedse ga i uživa u svom omiljenom specijalitetu kod kuće u Vranju.

- Svi su čuli za naš burek. Mi ne pravimo razliku među mušterijama. Naš burek govori srpski, albanski i romski jezik, a po potrebi kaže nešto i na italijanskom i nemačkom - dodaje Dzdan.

On priča da nema ministra koji je svratio u Bujanovac, a da nije probao njegov burek, a posle toga su se uvek vraćali. Na burek su, kaže, slabi i strani ambasadori.

- Dođu ljudi iz opštine i kažu burek za tog i tog ministra, zatim za ambasadora i mi spakujemo i pošaljemo. Na naše pitanje da li i za njih važi ista cena, on odgovara: "Svi plaćaju isto" - kaže Dzdan.

U ponudi su burek sa mesom, sirom i spanaćem, cene su od 80 do 100 dinara. Dzdan kaže da bez obzira na mnogo posla od bureka može da se preživi, ali ne i da se luksuzno živi.

(Telegraf.rs / Izvor: Južne vesti, Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandzak

    19. jun 2014 | 10:13

    Hvala bogu da jednom mrznju zaboravite!

  • MD

    19. jun 2014 | 07:59

    Lele ja ću d'idem u Bujanovac samo zbog ove... :D

  • Xheni

    19. jun 2014 | 11:23

    Nije istina to da ludi samo za Burek ide zeajedno da jede, ima i mnogi stvari što spaja Albanci, Srbi, Romi u Bujanovcu, jedini ste vi Novinari i Političari što svadjate Ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA