Deka sa Stare planine nije pronađen ni posle deset dana!

Ni nakon deset dana potrage za Jelenkom Stamenovićem koji je nestao na Staroj planini, vesti o ovom čoveku nema

  • 3

Potraga za nestalim Jelenkom Stamenovićem, osamdesetpetogodišnjim staroplanincem iz sela Brlog, koji je nestao pre desetak dana kada je otišao u planinu da bere lekovito bilje i dalje je bezuspešna.

Po rečima Jelenkovog sina Goluba, tragači su u poslednjoj potrazi u kojoj je učestvovalo dvadesetak ljudi, obišli sva mesta gde je Jelenko naveo da će ići, kao i ona koja nije pomenuo ali postoji mogućnost da se našao, ali nikakvih tragova nema.

- Teren je veoma težak, putevi su urasli u žbunje, u travu i nada da ćemo ga naći je sve manja-kaže Golub Stamenović.

U potragama su aktivno učestvovali i pirotski radioamateri koji su svojim radiostanicama i ljudstvom predstavljali vezu izmedju tragača, s obzirom da na tom delu Stare planine nema mreže mobilne telefonije pa je jedina komunikacija koja je moguća upravo radio-veza.

- Svo vreme smo bili rešeni da svojom opremom i ljudstvom pomognemo da pronađemo čoveka, ali uspeha nažalost, nije bilo - kaže Bojan Božić, radioamater koji je volonterski učestvovao u akciji potrage.

U akcijama potrage osim rođaka i prijatelja porodice Jelenka Stamenovića učestvovali su i policija i Gorska služba spasavanja, planinari Planinarskog kluba "Vidlič" i mnogi drugi.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA