AMERIKA U STRAHU ZBOG NUKLEARNOG RATA: Kinezi napravili novi ultra-brzi projektil!

Novi tip letelice može da se kreće 8 puta brže od brzine zvuka, što je neverovatno naučno otkriće do kojeg se došlo u poslednje vreme, ali takođe i najveća pretnja drugim svetskim silama

  • 25

Kina je poznata po ubrzanom razvoju svoje tehnologije i neretko je prva ispred svih u ovim dostignućima. Ovog puta radi se o ultra-brzom vozilu, koje je prošlo svoju treću probnu vožnju.

Novi tip letelice Wu-14 može da se kreće 8 puta brže od brzine zvuka, što je neverovatno naučno otkriće do koga se došlo u poslednje vreme. Stručnjaci smatraju da ovakva naprava može da se iskoristi i u svrhe strategija nuklearnog programa države.

- Svesni smo izveštaja ovog testa i rutinski pratimo aktivnosti vezane za odbranu drugih država. Ali, ne želimo da komentarišemo našu inteligenciju i procene sistema stranih oružja - rekao je potpukovnik Džef Pul i tako izeo stav Pentagona povodom ove novine.

Projektili ovog tipa postoje dugo, ali novi modeli mogu da putuju vrlo dugo i brzo, čak i pod pravilnim uglom. Stručnjaci SAD-a smatraju da bi ovako nešto moglo da postane ozbiljna pretnja njima, a i drugim svetskim silama.

U trci stvaranja savršene hipersonične rakete, osim Kine i SAD-a, učestvuje i Rusija koja je najavila svoju prezentaciju pre 2020. godine, a takođe i Indija.

(Telegraf.rs/ Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gorda

    5. decembar 2014 | 16:32

    U tekstu citam: „Stručnjaci SAD-a smatraju da bi ovako nešto moglo da postane ozbiljna pretnja njima, a i drugim svetskim silama.“ U sustini normalan strucan komentar, ako se vec radi o nekoj novoj super letilici. Citam naslov: „AMERIKA U STRAHU ZBOG NUKLEARNOG RATA“ Samo Amerika? Ili srpskom citaocu najbolje odgovara kad su Amerikanci u strahu? Ili srbima nije jasno da se svaki normalan covek boji nuklearnog rata?

  • Bora

    7. decembar 2014 | 11:15

    Zaba u bari pozna sve detalje I misli da je pokupila svo znanje Ovog sveta ,ali nema pojma da postoji okean. Filozofija zbe i bare je jako prisutna u komentarima.

  • Jata

    6. decembar 2014 | 08:38

    I sta sad?Otici cemo svi u pm.i to vrlo uskoro!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA