OBRT: Ukrajinci traže pomoć Rusije da prežive zimu

Ukrajina oko 40 odsto električne energije dobija od elektrana na ugalj i oduvek je imala suficit u fosilnim gorivima. Međutim, osmomesečni sukobi sa propruskim snagama u Donjecku i Luganjsku, regionima koji proizvode velike količine uglja, uzrokovali su zatvaranje mnogih rudnika

  • 18

Kijev će pokušati da obezbedi zalihe električne energije od Rusije, jer toj zemlji nestaje uglja koji se u najvećoj meri proizvodi u istočnom delu Ukrajine.

- Zvanična Moskva želi prethodno uveravanje Kijeva da će jedan deo električne energije preusmeriti na Krim. To je njihov uslov - izjavio je ukrajinski ministar za energetiku, Vladimir Demčišin, i dodao da Ukrajina za sada ne uvozi struju iz Rusije, prenela je agencija Frans pres.

Ukrajina oko 40 odsto električne energije dobija od elektrana na ugalj i oduvek je imala suficit u relativno jeftinim fosilnim gorivima. Međutim, osmomesečni sukobi sa propruskim snagama u Donjecku i Luganjsku, regionima koji proizvode velike količine uglja, uzrokovali su zatvaranje mnogih rudnika.

Prema rečima ukrajinskog ministra, Luganjsk i Donjeck su do izbijanja sukoba proizvodili oko 40 odsto celokupne električne energije u Ukrajini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    5. decembar 2014 | 19:32

    Kako god da se okrene naj**e uvek onaj ko je najmanje kriv tako i u ovom slucaju sirotinja ce da ispasta za sve.

  • Pamtelejmon

    5. decembar 2014 | 19:27

    Uzeli Rusi samo najkvalitenije od Ukrajine...Krim, Donjetsk i Lugansk :) Lukavo, nema sta

  • Nik

    5. decembar 2014 | 20:14

    Dosla cica na kolica!sad amere zovite da vam preusmere struju iz dentrojita!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA