Celibat sveštenike vodi ka pedofiliji!

Obavezan celibat može da doprinese zlostavljanju pod nekim okolnostima, saopštio je crkveni Savet za istinu, pravdu i isceljenje Katoličke crkve Australije

  • 6

Katolička crkva Australije saopštila je da celibat sveštenika može da doprinese pojavi pedofilije, pa je preporučila "psihoseksualnu" obuku.

Obavezan celibat može da doprinese zlostavljanju pod nekim okolnostima, saopštio je crkveni Savet za istinu, pravdu i isceljenje.

Savet koji pomaže Komisiji zaduženoj za istragu seksualnog zlostavljanja dece u crkvi, zamerio je crkvenim organima i zvaničnicima da su suviše često "zatvarali oči" pred slučajevima pedofilije.

Pitanje celibata sveštenika već godinama je tema rasprava među katolicima. Papa Franja je u više navrata rekao da se pedofilija katoličkih sveštenika može uporediti sa satanističkim obredom, jer su sveštenici na taj način izdali Boga.

Skandal sa sveštenicima koji su zlostavljali decu, izbio je početkom 2000-ih u SAD, a potom su se pojavili i slučajevi u Evropi, posebno u Irskoj, gde je prijavljeno na desetine hiljada slučajeva.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poštar

    13. decembar 2014 | 08:24

    Vratite se u Pravoslavlje i biće te spašeni.

  • Dejan B.

    13. decembar 2014 | 08:00

    OTPADNIČKA CRKVA

  • ко шта

    13. decembar 2014 | 09:55

    Ma i oni ce za koju godinu kao manje vise svi. Svestenstvo koje radi sa ljudima i porodicama treba da imaju izbor cak je i pozeljno da budu porodicni ljudi. A oni koji hoce u manastir muski- zenski cak i zenski manastir po principu svete gore gde muska noga ne sme krociti. Bilo bi pozeljno ako postoji zelja da im se omoguci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA