OVO JE NAJBOLJI POSAO U SRBIJI: Država plaća čoveka da broji leptire na Staroj planini!

"Srbijašume" su pored 40 muških i ženskih tašni, tražile i "monitoring dnevnih leptira na Staroj planini", ali i 3.104 litra tečnosti za vetrobransko staklo

  • 11

Riba, auto-kozmetika, jelenske krpe, ali i milionski krediti samo su neke od čudnih porudžbina koje su putem javnih nabavki trebovale državne firme i institucije. Tako je "Elektrovojvodina" nedavno dala 170.000 dinara na auto-kozmetiku, između ostalog na presvlake, 30 jelenskih krpa, i 60 komada mirisa za vozila.

"Srbijašume" su pored 40 muških i ženskih tašni, tražile i "monitoring dnevnih leptira na Staroj planini", ali i 3.104 litra tečnosti za vetrobransko staklo. To javno preduzeće pokušalo je da nabavi i dimljenu usoljenu ribu za 182.000 dinara, ali je nabavka obustavljena.

Komentarišući nabavku ribe, u MUP kažu da je reč o hrani za zaposlene u ministarstvu, policijske službenike u kopnenoj zoni bezbednosti, te specijalne jedinice poput Žandarmerije, SAJ, PTJ...

Nemanja Nenadić iz "Transparentnosti Srbija" izjavio je za "Blic" da u oblasti javnih nabavki ima mnogo prostora za zloupotrebe. Tenderi se najčešće nameštaju, tačnije favorizuju se određeni ponuđači.

Prema podacima Uprave za javne nabavke, u prvoj polovini ove godine 35 odsto nabavki se odnosi na državna, javna preduzeća, a 31 procenat na zdravstvo i socijalnu zaštitu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    25. decembar 2014 | 18:46

    "Let ,let buba Maro, donesi mi goste"... (Jedan mrav,dva mrava, tri mrava, vise mrava. Aj'mo opet.Jedan mrav,dva mrava.)...

  • Uticenamene

    25. decembar 2014 | 14:14

    Narod treba sto vise ali sto vise. Jer je narod stoka i treba nas jos vise jer mozemo jos dugo da trpimo

  • XXL

    25. decembar 2014 | 23:35

    Ko bik ferdinand. Mirišeš cveće i brojiš leptire. Svidja mi se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA