ONA JE POTOMAK TARABIĆA I ZNA ISTINU: Evo šta Srbe zaista čeka u 2015-oj! (VIDEO)

U ekskluzivnoj ispovesti za Telegraf novinar-istraživač Nada Vukićević otkriva šta su najslavniji srpski vizionari prorekli Srbima za 2015, gde je skriven original "Kremanskog proročanstva", kao i kakva se čuda događaju na mestu koje su Tarabići posećivali pre nego što bi im se ukazivale vizije

  • 45

Dorćolka Nada Vukićević, novinar-istraživač, ponosna je na svoje slavne pretke koji su osnovali Drinsku diviziju, baš kao i na to što je starinom iz plemena slavnih srpskih vizionara Miloša (1809-1854) i Mitra (1829-1899) Tarabića iz  Kremna.

Njeni su "u ona vremena" zajedno s Tarabićima iz Hercegovine stigli u Srbiju, potom su promenili prezime, a ostalo je istorija, "i to ne bilo kakva kako neki pokušavaju da predstave", objašnjava nam u svom domu na Dorćolu Nada, okružena kaširanim fotografijama najvećih srpskih ratnika iz Balkanskih i Prvog svetskog rata.

Foto: Privatna arhiva / Voja Antonić Foto: Privatna arhiva / Voja Antonić

- I slavni kralj Petar I Karađorđević  bio nam je rod... Pa, moj otac Gojko Lukić stradao je baš zbog toga što smo bili u srodstvu sa kraljem. Nikada o tome nismo smeli da pričamo. Stric Milan Lukić je bio član kraljeve garde, a jedan od dedova - Svetomir Lukić počiva na Zejtinliku u Solunu - počinje priču za Telegraf Nada dodajući da je jedna od njenih najvećih životnih misija borba protiv neistina koje se u javnosti plasiraju o njenim Tarabićima i njihovoj zaostavštini "Kremanskom proročanstvu".

Printskrin: Youtube / Nada Vukicevic Printskrin: Youtube / Nada Vukicevic

Nikada, kaže, neće zaboraviti kako je kao devojčica sa đedom Miodragom Mikom Splavarom u čezama u koje je bio upregnut konj Riđan obilazila kako su mediji pisali "poslednjeg direktnog potomka slavnih proroka" - Jovu Tarabića.

- Jovo je bio bistrog uma i u 90-oj... Znao je poimence da mi navede i po 500 žitelja Kremana. Pitate me šta su najveće laži izgovorene o njima?  Za početak, da je Jovan poslednji direktni potomak Tarabića! Eno živog dokaza u Kremnu - Stjepana Tarabića, čoveka zlatnih ruku koji se bavi izgradnjom drvenih brvnara i koji, evo vama ću prvima reći - ima dar koji su imali i njegovi preci - ono što mi zovemo "prozorljivost", ali ne želi da ga deli sa svima - priča Nada.

Foto: svetigora.com Foto: svetigora.com

Ona napominje i da je možda najbolju odbranu njenih predaka izneo veliki vladika Nikolaj Velimirović u predgovoru "Kremanskog proročanstva" (u izdanju Radovana Kazimirovića) rekavši: "Uzalud je govoriti slučaj, uzalud je vikati - sujeverica! Fakta su fakta, mogli se objasniti ili ne. Uzalud je  gordo skrivati oči u pesak nauke! Vasiona je suviše velika slika za uske ramove nauke"!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nikolaj je prema Nadinim rečima Tarabiće zvao "bogom darovani" i "prozorljivi" kazujući kako su "videli dalje i dublje od drugh ljudi", te se naša sagovornica često naljuti kada ih nazivaju prorocima.

Potkrepljujući svoja objašnjenja ne samo pričanjima svoga đeda, i sada već pokojnog Jovana Tarabića, već i drevnim spisima koje je imala prilike da pročita sređujući bogatu biblioteku manastira Rače u kojoj se među 3.000 knjiga nalazi i najstarije izdanje Kazimirovićevog "Kremanskog proročanstva", Nada tvrdi da zna gde se nalazi original najslavnije "vizionarske knjige u Srba".

Foto: Privatna arhiva / Voja Antonić Foto: Privatna arhiva / Voja Antonić

- Original je zakopan u porti stare crkve brvnare u Užicu. To mi je u više navrata potvrdio i blagopočivši sveštenik Slobo koji je dolazio u manastir Raču da drži liturgiju baš u vreme kada sam pakovala i sređivala tamošnju biblioteku. Sveštenik Zaharije Zaharić (1836-1918) koji je zapisivao vizije Tarabića sakrio je original da se ne bi saznale neke istine o kojima su pričali, a zbog kojih bi ih progonili još više nego što su to inače činili. Pa, dovoljno je samo da vas podsetim kako su umalo stradali zbog toga što su javno predvideli ubistvo kneza Mihaila Obrenovića - priča nam Nada napominjući i neka proročanstva svojih predaka koja nas tek čekaju.

Foto-ilustracija: Tanjug/Đorđe Đoković Foto-ilustracija: Tanjug/Đorđe Đoković

- Jovan Tarabić mi je pričao o delu u staroj knjizi u kojem su Tarabići predvideli poplave, a u kojem su upozorili, citiram: "Krenuće voda iz neba i zemlje"... Ono, pak, što nas po njihovom viđenju i prozorljivosti čeka u 2015-oj je "dolazak moćnog čoveka koji je naš, a ipak nije naš", kao i "vreme ujedinjenja tog čoveka sa ljudima sa Dalekog istoka". Ja mogu to da tumačim na svoj način, ali bih radije svakome ostavila prostora da protumači ove reči kako hoće.

Objašnjavajući nam kako je ono čuveno proročanstvo "da će svi Srbi stati pod jednu krušku" izmišljeno, baš kao i ono "da će Srbijom vladati čovek koji će imati prezime po selu u kojem je rođen", Nada je našla vremena da nam ispriča i nešto o tome kako izgleda čuvena "krstasta gora" koju su Tarabići pre vizija obavezno posećivali, a u kojoj je i sama bila.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- I Jovan i Stjepan Tarabić su mi potvrdili da su njihovi preci odlazili u "krstastu goru" koja se nalazila na imanju svaki put pre nego što bi im se pojavile vizije. Tamo ljudska noga nije kročila po noći. Ja sam se usudila da odem u nekoliko navrata predveče i imala sam šta da vidim... Gora je do te mere obrasla gustom borovom šumom da na pojedinim mestima ne dopire ni tračak svetlosti. Jedan dan kada smo otišli sve je bilo mistično i netaknuto, a već sutradan na istom mestu zatekli smo ugaženu zemlju u obliku velikih krugova... Baš poput onoga što se u narodu zove "vilinsko kolo" - kaže Nada i dodaje:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- To nam se desilo još jednom, a dobro znamo da se niko od meštana ne usuđuje da zađe tamo, baš kao što ni seljani nikada ne vode stoku tamo... - završava priču pomalo misteriozno ova novinarka ispraćajući nas iz toplog doma i pozivajući na novu priču koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    11. januar 2015 | 17:31

    Interesantno je kako su Srbi uz sve te velike "proroke" tokom istorije toliko puta birali pogresan i tezi put...covek bi pomislio da ce ljudi koji toliko, uz pomoc pomenutih, znaju sta nosi buducnost biti gospodari iste, a ne vecite sluge sopstvenih gresaka...tokom citave istorije zivimo po principu 'platila baba jedan dinar da udje u kolo, dva da izadje'...a prorocanstva svih tih vidovnjaka, proroka i ostalih zaostataka mracng doba se svode na nesto sto nije ni u rangu vremenske prognoze...uopstene, dvosmislene price o opstim dogadjajima koji se stalno desavaju...u 2015 ce biti hladno pa toplo, hladno ce se nekad mesati sa toplim, svet ce videti mnoge sukobe koji ce doneti bedu sukobljenim stranama, mnogi ce umreti, mnogi biti rodjeni, mladi ce naslediti stare, kise ce padati, vetar ce duvati........hmmmm..mora da sam i ja vidovit

  • Dr.mlatiala

    11. januar 2015 | 19:45

    Ej moji Srbi niko nece skole da uci a svi bi hteli ezoteriju i supermena da nas spasi. Knjigu u ruke pa u skolu. Samo znanje, nauka i rad spasavaju od zla.

  • Oho

    11. januar 2015 | 16:02

    I na kraju banac se samo izreklamirala i rekla jedno veliko nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA