DECA OBOLELA OD ŠARLAHA: Proglašena epidemija u vrtiću u Medveđi!

Načelnica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu Jadranka Krasić izjavila je da su od respiratorne zarazne bolesti, šarlaha, obolela dva deteta iz predškolske grupe i da je kod još sedmoro dece izolovana streptokoka koja je uzročnik bolesti

  • 4

Zavod za javno zdravlje u Leskovcu proglasio je epidemiju šarlaha u predškolskoj ustanovi "Mladost" u Medveđi, potvrdila je Tanjugu načelnica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti tog zavoda Jadranka Krasić.

Ona je rekla da su od respiratorne zarazne bolesti, šarlaha, obolela dva deteta iz predškolske grupe i da je kod još sedmoro dece izolovana streptokoka koja je uzročnik bolesti.

- Preduzeli smo sve potrebne mere i nema novih slučajeva oboljenja. Uzeti su brisevi od 39-toro dece i desetoro radnika. Osim dva obolela i sedmoro sa streptokokom svi ostali brisevi su negativni. Ponavljam da je šarlah respiratorna zarazna bolest i da nije povezana sa higijenom u vrtiću. Ipak i pored toga urađena je kompletna dezinfekcija svih prostorija u vrtiću - kazala je Jadranka Krasić.

Ona je objasnila da se lečenje i stanje obolele dece prati u Domu zdravlja u Medveđi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cosmy

    13. mart 2015 | 21:24

    Ako je za utehu, da ni negde u Evropi nije bas sve tako sjajno (ili da se tesimo da kod nas nije sve tako crno :), moje rodjake deca u skoli u centru Berlina su par puta vec zakacila sarlah a bogme su i vaske imali u vrticu :p ...

  • Jedina

    13. mart 2015 | 20:49

    Ništa strašno, u šabačkim vrtićima malo-malo pa epidemija šarlaha. Više ne rade nego šgo rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA