PALE SRPSKE SPOMENIKE I PUCAJU NA KUĆE! Jeziv napad Albanaca na Srbe sa Kosova (FOTO)

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić je kazao da su napadači pokušali da zapale spomen obleležje u selu, da je spomenik demoliran i da je u incidentu jedan automobile zapaljen

  • 22

U Goraždevcu je jutros rano pucano na nekoliko kuća, vozila i spomenik koji se nalazi u centru tog metohijskog sela, povređenih nije bilo.

Jutros oko tri časa na području Goraždevca kod Peći na Kosovu i Metohijii, nepoznata lica albanske nacionalnosti izvrisla su više oružanih napada ali na sreću niko nije povređen, javila je jutros televizija Most iz Zvečana.

- Oko tri sata došlo je do opšte pucnjave i tom prilikom je srušen spomenik žrtvama NATO bombardovanja u centru Goraždevca (prepolovljen na pola) - potvrđeno je televiziji Most u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Pucano je i na kuću Saše Petrovića iz Goraždevca, zapaljen je automobil čiji je vlasnik Srboljub Kolašinac koji se nalazio ispred njegove kuće i zapaljena trafike porodice Vuksanović iz ovog sela.

Foto/Ilustracija: Tanjug / Boki Foto/Ilustracija: Tanjug / Boki

Pripadnici Kosovske policija su od jutros raspoređeni na podrucju čitavog Goraždevca i okoline. Među srpskim stanovništvom je zavladala panika.

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je Tanjugu da se incident dogodio rano jtros oko tri sata i da su oštećena dva automobila.

Foto: Tanjug/BOKI Foto: Tanjug/BOKI

Po njegovim rečima, pucano je na kuću petočlane porodice Petrović na koju je ispaljeno pet hitaca iz vatrenog oružja, a jedan metak pronađen je u kupatilu kuće.

Jevtić je kazao da su napadači pokušali da zapale spomen obleležje u selu, da je spomenik demoliran i da je u incidentu jedan automobile zapaljen.

Kosovska policija je obavila uviđaj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    7. decembar 2015 | 09:09

    Okrenuće se situacija na kosovu uskoro ! Vratićemo oteto !

  • Ivica

    7. decembar 2015 | 09:14

    Treba zavrsiti sa njima jednom za kraj

  • Сад је стварно доста

    7. decembar 2015 | 10:02

    Шиптари намерно провоцирају , убијају и тероришу кад и како им је воља. Докле бре докле ће мо трпети арнаутски терор?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA