Ove ratnice uteruju strah u kosti džihadistima, a za to postoji jedan SPECIJALAN RAZLOG! (FOTO) (VIDEO)

Ženska obrambena jedinica, ogranak kurdske Jedinice narodne zaštite YPG, osnovana je pre tri godine i poduprla je ponovno preuzimanje Kobanea sa svojih 10.000 dobrovoljaca

  • 10

Pripadnici Islamske države boje se devojaka - tvrde kurdske ženske vojske koja se bori protiv terorista na severu Sirije.

UPOZNAJTE PEŠMERGU: Ovo je kurdska armija, prva linija fronta u ratu protiv mraka Islamske države! (FOTO) (VIDEO)

Ženska odbrambena jedinica, ogranak kurdske Jedinice narodne zaštite YPG, osnovana je pre tri godine i poduprla je ponovno preuzimanje Kobanea sa svojih, procenjuje se, 10.000 dobrovoljaca.

Jedna od zapovednica, 21-godišnja Telhelden, kazala je za CNN da malobrojne ratnice imaju veliku prednost protiv ISIS-a.

- Oni misle da se bore u ime islama i veruju da ako nekog iz Daeša (ISIS-a) ubije devojka, kurdska devojka, neće ići u raj. Oni se boje žena.

DŽIHADISTI BEŽE OD ŽENA GLAVOM BEZ OBZIRA: Članovi ISIL se boje Iračanki, evo zašto!

Telhelden, čije ratno ime na kurdskom znači "osveta", intervju je dala s prve linije na severoistoku provincije al-Hasakah, gde su ona i njene ostale koleginice nedavno isterale ekstremiste iz grada Al-Houl.

Efelin, 20-godišnja ratnica, zaklela se da ako se pripadnici ISIS-a pokušaju vratiti - "neće nijedan od njih ostati živ".

Ovaj vojni uspeh žena je daleko od uloge koju one imaju u Islamskoj državi, gde se mlade muslimanke mogu zakonito udavati za militante kad napune devet godina, a one drugih vera su silovane i zarobljivane.

ONA JE KURDSKA ŠAKIRA: Džihadisti planiraju da je ubiju jer snima seksi pesme PROTIV NJIH (FOTO) (VIDEO)

Žene u Islamskoj državi su domaćice kojima je svako obrazovanje prekinuto sa 15 godina. Tek u retkim slučajevima porodični dom mogu napustiti kako bi postale lekarke ili učiteljice ili kako bi učestvovale u džihadu, ali u svakom slučaju po izlasku iz kuće, pri čemu su prekrivene burkom od glave do pete, moraju ih pratiti muški članovi porodice.

Foto-ilustracija: Profimedia/Polaris Foto-ilustracija: Profimedia/Polaris

Ovo je sudbina protiv koje se bori Ženska obrambena jedinica, iako znaju da bi ih radikalni ekstremisti pre ubili kao nevernice.

OVAKO SE KURDI RUGAJU IZBEGLICAMA: Iz Sirije beže muškarci, a žene ostaju da se bore (FOTO)

- Pitanje časti je prvo obraniti sebe, a onda naše porodice i zemlju - zaključile su kurdske ratnice.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA