RUSIJA SE UDRUŽUJE SA TALIBANIMA: Zajedničkim snagama u borbi protiv ISIS!

Donedavno nije bila dozvoljena razmena oružja sa talibanima, međutim, sada se situacija promenila. Islamska država je na području Avganistana ojačala i u poslednjih nekoliko meseci tamo se pojavilo 3.000 novih džihadista, što nikako ne odgovara Rusiji

  • 30

Vlada ruskog predsednika Vladimira Putina u kontaktu je sa talibanima u Avganistanu, rekao je portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Ova "veza" podrazumeva razmenu informacija u vezi sa borbom protiv Islamske države.

Za Svetog Đorđa znate, a jeste li videli kako Sveti Putin ubija Obamu? (FOTO)

Međutim, mnogi ovaj potez smatraju jako rizičnim jer se Putin udružuje sa neprijateljem svog neprijatelja. 

Donedavno nije bila dozvoljena razmena oružja sa talibanima, međutim, sada se situacija promenila. Islamska država je na području Avganistana ojačala i u poslednjih nekoliko meseci tamo se pojavilo 3.000 novih džihadista, što nikako ne odgovara Rusiji.

Interesi Rusije u Avganistanu "objektivno se poklapaju" sa interesima talibana u borbi protiv Islamske države, izjavio je zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova i specijalni izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina za Avganistan, Zamir Kabulov.

Rusija je uspostavila kanale komunikacije za razmenu informacija sa talibanima, rekao je Kabulov, a prenela ruska agencija Interfaks.

Pored toga, zvanična Moskva je spremna i da snabdeva oružjem Avganistan, ali će to učiniti "oprezno i na komercijalnoj bazi", rekao je ruski zvaničnik.

(Telegraf.rs / Izvor: CNN, Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA