KAD SAM SE PROBUDIO, SVI OKO MENE SU BILI MRTVI: Ispovest mladića kojem je psihopata Rade Šefer POBIO CELU PORODICU

- Ne znam ko, ali da je bar jedno od njih troje preživelo, bilo bi mi lakše - rečenica je koju stalno ponavlja Žolt Bajtai (21)

  • 0

- Ne znam šta se dogodilo. Spavao sam u pomoćnoj kući. Probudili su me pucnji i vriska. Sanjiv, izašao sam u dvorište i našao krvava tela majke, oca sestre... Ovim rečima Žolt Bajtai (21) opisuje užas koji se 17. marta dogodio u njegovoj kući u Martonošu, kod Kanjiže, kada je Rade Šefer (55) iz Sente, otac Žoltovog zeta Vlastimira, pobio sve članove njegove porodice, i to dan nakon sestrinog venčanja.

U krvavom piru, Šefer je iz lovačke puške usmrtio šestoro ljudi, a Žolt je preživeo pukom srećom samo jer je spavao u sobi.

SELO UŽASA: Ovo nije prvo masovno ubistvo u Martonošu, bilo ih je još nekoliko! (FOTO)

Žolt Bajati, prema rečima njegovog strica Petera Bajtaia, još se nije oporavio od tragedije. I dalje živi kod strica u kući jer u svoju od traume ne može da se vrati.

- On je kao slomljeni orah. Pun bola i tuge... Mnogo puta kada sednemo za sto da jedemo, primetim kako u trenutku odluta. U kakvom je stanju govori to što ni danas ne može da gleda fotografije roditelja ni sestre. Ode s vreman na vreme kući da pokosi travu u dvorištu, ali ne zadržava se. Kaže da bol ne jenjava i da nema snage da boravi tamo  - objašnjava Peter Bajtai za Kurir.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On kaže da Žolt ne želi mnogo da priča o tom danu, ali jednu rečenicu često ponavlja.

- Ne znam ko, ali da je bar jedno od njih troje preživelo, bilo bi mi lakše - navodi Bajtai Žoltove reči.

Foto: Facebook Foto: Facebook

POBIO IH JE SVE ZBOG BIVŠE ŽENE, A NE SNAJE: Brat jedne od žrtava otkriva motiv ubice za maskar u Kanjiži!

Rade Šefer je 17. marta ove godine, nešto pre 10 časova, upao u kuću Bajtaijevih i prvo ubio Žoltovog oca Šandora (52), zatim sestru Nataliju (25), majku Karolinu (43), svoju suprugu Rozaliju (47) i teško ranio rođaku Bajtaijevih iz Francuske Nataliju Donžon. Krvavi pir otpočeo je sat vremena ranije u selu Orom, gde je ubio tasta Jenea Traćiku (74) i taštu Gizelu (68), a onda se odvezao 30 kilometara dalje u Martonoš. Masakr je prekinuo mladin teča iz Francuske Emanule Donžon, od čijih je udaraca Šefer preminuo.

Foto: Facebook Foto: Facebook

KAD SAM SE PROBUDIO, SVI OKO MENE SU BILI MRTVI: Ispovest mladića kojem je psihopata Rade Šefer POBIO CELU PORODICU

Sahranu i dane koji su usledili Žolt je jedva preživeo, zbog čega je odlučio da se skloni, pa je narednih mesec dana bio u inostranstvu kod rođaka.

- Kad se vratio, nastavio je školovanje u Subotici, na Višoj tehničkoj školi. Kad to završi, verujem da bi za njega najbolje bilo kad bi mogao da ode da radi negde u inostranstvo, da koliko-toliko zaboravi na muku. Ovde ga sve podseća na taj dan i mnogo mu je teško - kaže Peter, koji još ne može da prežali gubitak rođenog brata.

(Telegraf. rs / Izvor: Kurir )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA